Meer muntstukken

NHG lanceert digitaal invulbare werkgeversverklaring

14 juli 2016 Leestijd ± 2 minuten

Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering van NHG, heeft de nodige verbeteringen doorgevoerd op de werkgeversverklaring. Vanaf heden kunnen hypotheekadviseurs gebruikmaken van een invulbare pdf. En daarmee wordt afgerekend met een grote frustratie in de sector.

De verkeerde kleur inkt. Het ontbreken van een bedrijfsstempel. Een vergeten vinkje. Bij het invullen van de werkgeversverklaring gaat vaak iets mis. En dat frustreert het aanvraagtraject. Als antwoord op de roep vanuit de sector heeft NHG nu een digitaal invulbare werkgeversverklaring gelanceerd. De volgende verbeteringen zijn daarbij doorgevoerd:

1. Invulbaar pdf met reminders verplichte velden
2. Bedrijfsstempel niet meer nodig
3. Uitgebreide toelichting/pop ups per vraag
4. Kaders voor inhoud en vorm, géén kaders voor het genereren
5. Meerdere kleuren inkt zijn toegestaan
6. Meerdere handschriften zijn toegestaan

Reactie vanuit de markt
Gevraagd om een eerste reactie antwoordt Thomas van Splunteren van De Hypotheker: "Dit is echt goed nieuws. Maar ik vrees dat de meeste geldverstrekkers hier nog niet klaar voor zijn. Die willen echt een stempel; heel erg uit de tijd. Zeker als je bedenkt dat veel multinationals papierloos werken." 
MUNT Hypotheken accepteert de aanpassingen echter per direct. Ook voor lopende dossiers. En niet alleen voor aanvragen met NHG, maar ook voor aanvragen zonder NHG. De verbeterde werkgeversverklaring is vanaf nu te gebruiken. Menno Luiten, verantwoordelijk voor distributie bij MUNT Hypotheken: "Dit is een zeer welkome aanpassing voor alle betrokkenen: voor de consument en diens werkgever, voor de adviseur, voor de serviceprovider en voor ons. Ik verwacht niet dat de werkgeversverklaring nu nog een struikelblok zal vormen in het aanvraagproces."