MUNT stopt met papieren post

06 februari 2018 Leestijd ± 2minuten
MUNT stopt met papieren post

MUNT Hypotheken stopt met het versturen van brieven naar zijn klanten. Uit onderzoek van MUNT blijkt dat het overgrote deel van de 45.000 klanten dit een goed idee vindt. Slechts vijf procent wil wel graag papieren post ontvangen. Deze klanten kunnen hun hypotheekpost nog in de brievenbus verwachten. MUNT is de eerste hypotheekaanbieder in Nederland die volledig digitaal gaat communiceren. Hiermee bespaart het jaarlijks een enorme berg papier.
 

Lange geschiedenis
Nog steeds worden er in Nederland miljarden brieven verstuurd. Het grootste deel hiervan komt voor rekening van zakelijke afzenders. MUNT zelf verstuurt er per jaar zo’n 300.000. Dat vindt de hypotheekaanbieder niet meer van deze tijd.  
De brief is een van de oudste communicatiemiddelen ter wereld. De eerste brieven werden in de vorm van kleitabletten als zo’n 3000 jaar voor Christus verstuurd. Later kwamen de Egyptenaren met brieven van papyrus.

MUNT bespaart 37 bomen
Er is inmiddels een goed en solide alternatief. MUNT zet de post voor zijn klanten klaar in hun eigen MijnHypotheekOnline-account. De klant ontvangt een e-mail, zodra er post voor hem is. Vervolgen kan hij de betreffende brief downloaden in het klantportal. Met deze maatregel versterkt MUNT zijn positie als duurzame hypotheekaanbieder. Door te stoppen met het versturen van papieren brieven bespaart het jaarlijks ruim 37 bomen, als je ervan uitgaat dat je van één boomstam van tien meter lang en dertig centimeter dik ongeveer achtduizend A4’tjes kunt maken.

                                              


Lees ook
MUNT ziet marktaandeel flink stijgen

MUNT ziet marktaandeel flink stijgen

MUNT Hypotheken was in het vierde kwartaal van 2017 de grootste stijger op de hypotheekmarkt. Dat blijkt uit de Hypotheekupdate van IG&H. MUNT zag zijn marktaandeel in deze periode met 1,4 procent toenemen. Dat resulteert in een zevende plek op de Nederlandse hypotheekmarkt. De grootbanken hebben nog altijd het grootste deel van de hypotheekmarkt in handen. Rabobank, ING en ABN Amro hebben samen een marktaandeel van 63 procent. Dat is een flinke stijging ten opzichte van het marktaandeel van 55 procent dat de grootbanken in het derde kwartaal hadden. 

Eerst huis kopen, dan verkopen
Trends

Eerst huis kopen, dan verkopen

Eerst je nieuwe schoenen kopen, dan pas je oude paar weggooien. Een wijze raad, die iedereen vast weleens heeft gekregen. In de huizenmarkt was het altijd andersom: je verkocht eerst je huis, voordat je een nieuwe woning kocht. Deze situatie is echter veranderd. Mensen willen eerst een huis kopen, voordat ze hun huis te koop zetten.

Erfpacht in Amsterdam en Utrecht: een vergelijking
Trends

Erfpacht in Amsterdam en Utrecht: een vergelijking

Demonstrerende huiseigenaren, roep om een referendum en een storm van media-aandacht. Het nieuwe erfpachtbeleid van Amsterdam deed vorig jaar veel stof opwaaien. Desondanks is het 1 oktober ingevoerd en kunnen Amsterdamse erfpachters nu hun canonbetalingen eeuwig afkopen of ‘vastklikken’. Minder bekend is dat ook Utrecht een nieuwe erfpachtregeling heeft.

Een echtscheiding, daar praat je niet over
Column

Een echtscheiding, daar praat je niet over

Je wilt er niet bij stilstaan als je trouwt, maar de kans dat je gaat scheiden is groot. Bijna vier op de tien huwelijken gaan mis. Vreemd dat er zo weinig aandacht aan wordt besteed in een hypotheekadviesgesprek.  

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.