Trends

MUNT Hypotheken voor derde keer op rij de beste hypotheekaanbieder

29 mei 2018 Leestijd ± 2 minuten 376 views

MUNT Hypotheken heeft vanochtend tijdens de uitreiking van de Gouden Lotus Awards op HypoVak de prijs voor beste hypotheekverstrekker in ontvangst mogen nemen. Ook had MUNT met de Simpel Overstap Hypotheek het beste hypotheekproduct van afgelopen jaar.

Er is weer massaal gestemd door onafhankelijke hypotheekadviseurs voor de Gouden Lotus Awards, een initiatief van vakmedium Infinance. Net zoals voorgaande jaren sprong MUNT er uit wat betreft innovatie, snelheid en duidelijkheid. Ondanks de toegenomen concurrentie weet MUNT zich hiermee nog steeds te onderscheiden. “Samen met mijn collega’s en onze servicepartners zijn we er weer in geslaagd om ons hypotheekproces nog sneller en vooral ook simpeler te maken”, zegt Menno Luiten, directeur bij MUNT. “De erkenning vorige twee jaren was al fantastisch, maar dat we dit voor de derde keer winnen is ongelooflijk.”

Beste hypotheekproduct
Voor de tweede keer heeft MUNT ook de prijs voor het beste hypotheekproduct gewonnen. Het gaat om de Simpel Overstap Hypotheek, die is geïntroduceerd om het aanvraagproces voor oversluiters eenvoudiger te maken. Het aantal aan te leveren documenten is fors teruggebracht en een taxatie tot 90 procent van de marktwaarde is niet meer nodig. In plaats daarvan wordt uitgegaan van een automatisch gegenereerde modelwaarde. Daarnaast zijn de werkgeversverklaring en de loonstrook vervangen door het SV-loon uit het UWV-verzekeringsbericht. MUNT rekent met het SV-loon van de laatste twaalf maanden. Hierdoor is de grootste bottleneck in het aanvraagproces van een hypotheek verholpen. “Met de Simpel Overstap Hypotheek maken we het eerste echte alternatief beschikbaar voor het zetten van het kruisje op het verlengingsvoorstel van de huidige bank en dat wordt gezien”, zegt Luiten.

Zevende hypotheekaanbieder van Nederland
Sinds de lancering in september 2014 is MUNT goed ontvangen. In korte tijd meldden diverse pensioenfondsen zich om via het hypotheeklabel te investeren in particuliere Nederlandse woninghypotheken. Inmiddels is er door pensioenfondsen ruim 12 miljard euro aan kapitaal toegezegd, waarvan meer dan 10 miljard als hypotheek is verstrekt. MUNT is hiermee de zevende hypotheekaanbieder van Nederland. Afgelopen jaar kwam er een aantal nieuwe concurrenten bij. Luiten: “Als je het goed doet dan word je ook gekopieerd. Dat zien we als een groot compliment.”