Trends

MUNT Hypotheken helpt consument zijn woning verduurzamen

16 mei 2018 Leestijd ± 2 minuten

Veel consumenten willen hun huis graag verduurzamen, maar weten nog niet hoe ze dat moeten aanpakken. Om dat probleem op te lossen, faciliteert MUNT Hypotheken vanaf nu energiebesparende maatregelen voor nieuwe, maar ook bestaande klanten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat woningeigenaren pas na anderhalf jaar hun woning willen verduurzamen

“Uit onderzoek onder onze klanten blijkt dat consumenten hun woning graag willen verduurzamen, maar dat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Daarom rollen we de komende maanden ons nieuwe beleid voor energiebesparende maatregelen uit. Vandaag beginnen wij met het aanbod voor nieuwe klanten en binnen enkele maanden stellen we dit ook beschikbaar voor onze bestaande klanten. Zo hopen we een steentje bij te dragen aan de verduurzaming van Nederlandse koopwoningen”, aldus Menno Luiten, commercieel directeur bij MUNT.

Luiten stelt dat woningeigenaren dikwijls pas wat later nadenken over het verduurzamen van hun woning. “Bij het regelen van de hypotheek of tijdens de verhuizing hebben consumenten immers vaak al genoeg aan hun hoofd. Na gemiddeld anderhalf jaar is er wel ruimte om eens goed na te denken over manieren waarop de woning energiebesparender kan worden.”

Stappenplan voor verduurzaming woning

Vanaf 16 mei 2018 kunnen klanten van MUNT voor de verduurzaming van hun nieuwe woning niet alleen tot 106 procent van de koopwaarde van hun huis lenen. Ook krijgen zowel klant als adviseur een overzichtelijk stappenplan, zodat ze gestructureerd aan de slag kunnen met energiebesparende maatregelen. “Belangrijk is dat de klant weet dat hij niet direct hoeft te beslissen over hoe hij wil verduurzamen: die beslissing kan ook over bijvoorbeeld 18 maanden genomen worden.”

Ook voor consumenten die al een hypotheek bij MUNT hebben afgesloten, stelt Luiten een oplossing te hebben. “Leent de klant al maximaal bij MUNT? Dan wordt er, net als bij nieuwe klanten, tot 9.000 euro buiten de inkomenstoets gehouden. Dit bedrag kunnen onze klanten in elk geval ‘extra’ lenen, zolang het maar besteed wordt aan energiebesparende maatregelen in en rondom de koopwoning.”