MUNT Hypotheken helpt consument zijn woning verduurzamen

16 mei 2018 Leestijd ± 2minuten
MUNT Hypotheken helpt consument zijn woning verduurzamen

Veel consumenten willen hun huis graag verduurzamen, maar weten nog niet hoe ze dat moeten aanpakken. Om dat probleem op te lossen, faciliteert MUNT Hypotheken vanaf nu energiebesparende maatregelen voor nieuwe, maar ook bestaande klanten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat woningeigenaren pas na anderhalf jaar hun woning willen verduurzamen

“Uit onderzoek onder onze klanten blijkt dat consumenten hun woning graag willen verduurzamen, maar dat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Daarom rollen we de komende maanden ons nieuwe beleid voor energiebesparende maatregelen uit. Vandaag beginnen wij met het aanbod voor nieuwe klanten en binnen enkele maanden stellen we dit ook beschikbaar voor onze bestaande klanten. Zo hopen we een steentje bij te dragen aan de verduurzaming van Nederlandse koopwoningen”, aldus Menno Luiten, commercieel directeur bij MUNT.

Luiten stelt dat woningeigenaren dikwijls pas wat later nadenken over het verduurzamen van hun woning. “Bij het regelen van de hypotheek of tijdens de verhuizing hebben consumenten immers vaak al genoeg aan hun hoofd. Na gemiddeld anderhalf jaar is er wel ruimte om eens goed na te denken over manieren waarop de woning energiebesparender kan worden.”

Stappenplan voor verduurzaming woning

Vanaf 16 mei 2018 kunnen klanten van MUNT voor de verduurzaming van hun nieuwe woning niet alleen tot 106 procent van de koopwaarde van hun huis lenen. Ook krijgen zowel klant als adviseur een overzichtelijk stappenplan, zodat ze gestructureerd aan de slag kunnen met energiebesparende maatregelen. “Belangrijk is dat de klant weet dat hij niet direct hoeft te beslissen over hoe hij wil verduurzamen: die beslissing kan ook over bijvoorbeeld 18 maanden genomen worden.”

Ook voor consumenten die al een hypotheek bij MUNT hebben afgesloten, stelt Luiten een oplossing te hebben. “Leent de klant al maximaal bij MUNT? Dan wordt er, net als bij nieuwe klanten, tot 9.000 euro buiten de inkomenstoets gehouden. Dit bedrag kunnen onze klanten in elk geval ‘extra’ lenen, zolang het maar besteed wordt aan energiebesparende maatregelen in en rondom de koopwoning.”


Lees ook
'Geen hypotheek is de beste hypotheek'
Opinie

'Geen hypotheek is de beste hypotheek'

Een veelgehoord alternatief voor een spaarrekening is om extra af te lossen op de hypotheek. Afgelopen jaren hebben Nederlandse huishoudens dat voor miljarden gedaan. Maar is het een goede zet?

Energiebespaarbudget verlaagt drempel, maar maakt keuze toch ingewikkelder
Trends

Energiebespaarbudget verlaagt drempel, maar maakt keuze toch ingewikkelder

Met het energiebespaarbudget is vooraf geen gedetailleerde kostenspecificatie meer nodig. Dit verlaagt de drempel om energiebesparende voorzieningen te nemen. Tegelijkertijd maakt de berekening van de maximale hypotheek het voor woningkopers en adviseurs juist ingewikkelder om te bepalen wat de beste financiering is.

‘Aflossingsvrije hypotheek is geen giftig product’
Opinie

‘Aflossingsvrije hypotheek is geen giftig product’

De aandacht voor de risico’s van de aflossingsvrije hypotheek is de laatste tijd sterk toegenomen. Huiseigenaren die niet of weinig aflossen, zouden moeten nadenken hoe ze zorgen dat ze aan het eind van de looptijd hun huis kunnen houden. Hoogleraar vastgoedeconomie Dirk Brounen denkt inderdaad dat het belangrijk is dat mensen vooruit kijken. Tegelijkertijd vindt hij ook dat de risico’s van aflossingsvrij niet moeten worden overdreven.

De starter heeft het goed gezien
Column

De starter heeft het goed gezien

 Beste adviseur, U zult wel blij zijn geworden van het nieuws twee weken geleden. De overgrote meerderheid van de starters wil onafhankelijk hypotheekadvies. Dat is mooi, want een starter die blij is met uw diensten, zal jarenlang klant blijven.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.