Cijfers & onderzoeken

MUNT Hypotheken Beste Nederlandse Geldverstrekker van 2016

18 januari 2017 Leestijd ± 1 minuut

De beste Nederlandse geldverstrekker van 2016. Zo mag MUNT Hypotheken zichzelf noemen volgens financiële intermediairs, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van De Nationale Hypotheekbond onder 441 onafhankelijke intermediairs.

Hypotheekaanbieders werden beoordeeld op basis van elf losse tevredenheidsaspecten, waaronder het bieden van nazorg, klachtafhandeling en duidelijkheid in communicatie. MUNT Hypotheken wist hoge ogen te gooien op het laatste punt, evenals waar het ging om rente- en aflosfaciliteiten en duidelijkheid in het aanvraag- en acceptatieproces. Overigens werd de meerderheid van de geldverstrekkers op dit punt met goed of zeer goed beoordeeld.

Waar voor hypotheekverstrekkers nog een wereld te winnen valt is op het gebied van klachtafhandeling en nazorg, zo vertellen de onderzoeksresultaten. Slechts een op de vier intermediairs is hierover tevreden bij het beoordelen van geldverstrekkers.

Menno Luiten, manager marketing & distributie bij MUNT Hypotheken: “Wij zijn heel erg trots op de waardering die we op deze manier krijgen van de adviseurs die met ons samenwerken. Een goede en zorgeloze hypotheekbeleving maak je met elkaar en in die zin is dit een prijs voor alle betrokkenen; onze servicepartners, distributiepartners en de adviseurs.”