Cijfers & onderzoeken

Helft hypotheekadviseurs neemt geen extra mensen aan bij drukte

16 december 2016 Leestijd ± 1 minuut

Nederlandse hypotheekadviseurs voorspellen meer drukte op de hypotheekmarkt, maar willen daarvoor geen extra personeel in dienst nemen. Dat blijkt uit onderzoek van MUNT Hypotheken. De overgrote meerderheid (94 procent) verwacht met de huidige capaciteit tot het dubbele aan extra klanten aan te kunnen.

Van de ondervraagden geeft het merendeel (37 procent) aan uit een bedrijf te komen met zo’n 2 tot 5 medewerkers in dienst. Een vijfde (19 procent) werkt als zzp’er. 74 procent maakt geen gebruik van freelancers of flexwerkers. Het gros (60 procent) van de respondenten is 45 tot 60 jaar oud.

Toenemende vraag
Van de respondenten verwacht 49 procent topdrukte bij een eventuele rentestijging. 41 procent verwacht een toenemend aantal hypotheekaanvragen aan het eind van 2016.
6 procent van de deelnemers laat weten klanten bij extra drukte te moeten afwijzen. Toch zegt het merendeel (54 procent) geen extra mensen aan te kunnen of willen aannemen.

Op de vraag of de adviseurs denken dat geldverstrekkers capabel genoeg zijn het voorspelde extra werk aan te kunnen, antwoordt 60 procent ontkennend. Slechts een kwart gelooft daar wel in.