Zorgplicht pensioenadviseur niet onderschatten

27 maart 2018 Leestijd ± 3minuten

De zorgplicht die - bijvoorbeeld na het wijzigen van een pensioenregeling - op de schouders van de professionele pensioenadviseur rust, moet niet onderschat worden. Het is een van de stellingen die donderdag aan bod komen tijdens de Talkshow Pensioen.

De meer dan dertig kennissessies waaruit de adviseur tijdens InFinance Day een keuze kan maken, worden afgewisseld met een serie Expert-Talkshow in de grote Arena. Hier gaat een diversiteit aan branche-experts onder leiding van dagvoorzitter Diana Matroos met elkaar in discussie over spraakmakende onderwerpen en hete hangijzers op het gebied van pensioenen, hypotheken, verzekeren en beleggen.

Talkshow Pensioen

Voor het onderdeel Pensioen nemen Erik Lutjens (VU), Theo Gommer (&Gommer Pensions Group) en Martijn Visser (RPA) plaats op de bank bij Diana Matroos. Zij gaan met elkaar in discussie over:

Zorgplicht pensioenadviseur moet niet onderschat worden.

Van verplichtstelling naar keuzevrije pensioenplicht voor iedereen biedt ook professionele pensioenadviseur nieuwe kansen.

Gratis toegang voor adviseurs

Wat zijn voor u als adviseur de kansen op de korte termijn? U hoort en beleeft het op 29 maart 2018 in Expo Houten. Schrijf u direct gratis in en stel uw eigen dagprogramma samen op InFinanceDay.nl. Let op: er zijn al kennissessies volgeboekt.

Erik Lutjens

Erik Lutjens is hoogleraar Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Academic Director van het Expertisecentrum Pensioenrecht. Tevens is hij pensioenrechtadvocaat bij DLA Piper en hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Pensioenvraagtukken. Hij heeft vele artikelen en diverse handboeken over pensioenrecht op zijn naam staan. In 2015 schreef Lutjens het rapport ‘Verplichtstelling van pensioenregelingen’ voor het ministerie van SZW.

Martijn Visser

Martijn Visser is voorzitter van het Register PensioenAdviseur (RPA). De beroepsorganisatie voor onafhankelijke pensioenadviseurs. Een serieuze beroepsorganisatie draagt volgens het RPA bij aan goed werkend pensioenstelsel. Visser is daarnaast directeur/eigenaar van het in Breda en in Veghel gevestigde pensioenadviesbedrijf Laater en van Pensioenbeheer Nederland, een bedrijf dat adviseur onafhankelijk het administratief beheer van pensioenregelingen uitvoert.

Theo Gommer

Theo Gommer is oprichter van Gommer & Partners. Hij is tevens verbonden als partner aan de &Gommer Pensions Group, de voormalige adviestak van de Akkermans & Partners Groep. Naast deze werkzaamheden is hij voorzitter van de Nederlandse Orde van PensioenDeskundigen, hoofdredacteur van het pensioenvakblad PensioenAlert en Onderneming & Pensioen, docent en publiceert hij regelmatig in (wetenschappelijke) vaktijdschriften en algemeen publieke bladen/kranten.

Het bericht Zorgplicht pensioenadviseur niet onderschatten verscheen eerst op InFinance.


Lees ook
Leeftijdsgrens en boeterente grootste obstakels bij jubelschenking
Opinie

Leeftijdsgrens en boeterente grootste obstakels bij jubelschenking

Vorig jaar is de eenmalige belastingvrije schenking voor de eigen woning verruimd naar 100.000 euro (inmiddels: 100.800 euro). Daarmee kwam een crisismaatregel uit 2014 in uitgeklede vorm terug. Uitgekleed, want de vrijstelling geldt alleen als de ontvanger jonger dan veertig jaar is.

‘Starter kan bijna niet opsparen tegen stijgende prijzen’
Opinie

‘Starter kan bijna niet opsparen tegen stijgende prijzen’

Twee derde van de starters verwacht niet op eigen kracht een huis te kunnen kopen, bleek vorige week uit onderzoek van Independer. Een van de obstakels is de verlaging van de maximaal toegestane loan-to-value waardoor starters altijd eigen geld moeten inbrengen. Dit bedrag bij elkaar krijgen is vaak nog wel te doen, maar tegen de stijging van de huizenprijzen is ‘bijna niet op te sparen’.

'Beoordeel zzp’er met vermogen niet op de inkomensstukken'
Trends

'Beoordeel zzp’er met vermogen niet op de inkomensstukken'

Een van de problemen met het groeiende leger zzp’ers in Nederland is dat ze weinig of geen vermogen zouden opbouwen. Maar volgens een recent rapport van het CPB klopt dat beeld niet: zelfstandigen bouwen gemiddeld juist meer vermogen op dan werknemers. Toch krijgen ze vaak moeilijk een hypotheek. Is dat dan onterecht? Uiteindelijk moeten het inkomen en het hypotheekbedrag wel bij elkaar passen.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.