Zomerdip bij hypotheekaanvragen HDN

08 augustus 2016 Leestijd ± 1minuut

Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) registreerde 29.000 hypotheekaanvragen in juli. Dat is 10% minder dan in juni, toen er 32.200 aanvragen werden verzonden.

Volgens HDN is deze daling een ‘zomerdipje’. “De daling in juli is het gevolg van de zomervakantie en volgt daarmee het reguliere seizoenspatroon”, zegt directeur Dorine van Basten. “In juli en augustus loopt het aantal hypotheekaanvragen meestal terug, waarna de aantallen vanaf september weer gestaag zullen toenemen.”

Vergeleken met juli 2015 is het aantal hypotheekaanvragen een stuk hoger: zo’n 30%. HDN registreerde tot nu toe in 2016 193.800 aanvragen, zo’n 11% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Van Basten: “Wij verwachten dit jaar totaal ongeveer 357.500 unieke hypotheekaanvragen te faciliteren. De aantallen tot zover tonen ons dat dit een realistische verwachting is.”

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.