Woonfonds introduceert intelligente berekentool

22 maart 2017 Leestijd ± 1minuut

Woonfonds heeft op dit moment meerdere berekenmethodes om het toetsinkomen voor zelfstandigen te bepalen. Om deze methodes eenvoudig te vergelijken lanceert de hypotheekverstrekker nu een intelligente maximale hypotheek berekentool voor zelfstandigen.

Tot die tijd waren de zekerheid van een vast contract of de inkomenscijfers van de laatste drie kalenderjaren altijd bepalend geweest. Dat is ’niet meer van deze tijd’, vindt Woonfonds. Ze nam haar acceptatiebeleid voor zelfstandigen onder de loep en legt nu meer de nadruk op het inkomensperspectief van zelfstandigen. Dat bracht wel meerdere berekenmethodes met zich mee, om het toetsinkomen voor zelfstandigen te bepalen.

Samen met Nationale Hypotheekbond

Om die verschillende berekenmethodes eenvoudig met elkaar te vergelijken ontwikkelde Woonfonds in samenwerking met Nationale Hypotheekbond de eerder genoemde slimme maximale hypotheek berekentool voor zelfstandigen. Deze tool is vrij te gebruiken door alle adviseurs.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.