Welke mogelijkheden biedt PSD2 voor de hypotheekadviseur?

27 september 2017 Leestijd ± 1minuut

Welke mogelijkheden en nieuwe kansen biedt de invoering van de Payment Service Directive 2 (PSD2) voor de hypotheekadviseur? Deze vraag stond dinsdagavond centraal tijdens de informatiebijeenkomst van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP). De aanwezige experts waren het erover eens dat de nieuwe regels voornamelijk van invloed zullen zijn op de bancaire markt, maar voor de adviseur zou er ook nog wel wat kunnen veranderen. Een nieuwe manier van ‘credit scoring’ zou zomaar een groot deel van het advieswerk binnen drie tot vijf jaar van de adviseur kunnen overnemen.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.