VvAA: ‘Verloskundigen prima te verzekeren’

03 augustus 2018 Leestijd ± 2minuten

VvAA herkent het beeld van een dreigende onverzekerbaarheid van verloskundigen op het gebied van beroepsaansprakelijkheid niet, zoals eerder deze week geschetst door Adfiz en NVGA. “Voor een zelfstandige verloskundige bedraagt de gemiddelde premie ongeveer 500 euro per jaar.”

Kees Brouwer, directeur VvAA Groep: “Het is onderdeel van onze missie om zaken als beroepsaansprakelijkheid goed te regelen. Voor verloskundigen én andere zorgverleners. Dat doen wij in hun belang, maar óók in het belang van de maatschappij die moet kunnen rekenen op onbezorgde zorgverleners en een vergoeding die recht doet aan de situatie, in het geval van een incident. Dat neemt niet weg dat het verzekeren van beroepsaansprakelijkheid een complexe activiteit is.”

VvAA is een ledencollectief voor ruim 123.000 zorgverleners, waaronder huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten. Ook verloskundigen blijven er welkom.

Weinig claims

Het aantal claims tegen verloskundigen is relatief laag. De VvAA ontvangt er gemiddeld vier per jaar. De hoogte van een claim kan echter behoorlijk oplopen, bijvoorbeeld in geval van blijvend ernstig letsel van een kind. Daarnaast signaleert VvAA signaleert dat de hoogte van de claims in de loop der jaren - net als in andere (para)medische beroepsgroepen - stijgt.

Daaraan ligt volgens het collectief een combinatie van factoren ten grondslag, waaronder verschraling van het sociale vangnet. “Hierdoor kan een gedupeerde minder aanspraak maken op vergoedingen/regelingen van overheidswege en een hogere claim indient bij de verzekeraar.”

Het bericht VvAA: ‘Verloskundigen prima te verzekeren’ verscheen eerst op InFinance.


Lees ook
MUNT Hypotheken verruimt acceptatiecriteria senioren
Trends

MUNT Hypotheken verruimt acceptatiecriteria senioren

MUNT verruimt de acceptatiecriteria voor ouderen die willen verhuizen van de ene naar de andere koopwoning. Dat houdt in dat MUNT hypotheekaanvragen van consumenten die al pensioen/AOW ontvangen of over maximaal 10,5 jaar de Pensioen/AOW-leeftijd bereiken, toetst op basis van werkelijke lasten. Hiermee wordt de leencapaciteit van deze groep op een verantwoorde manier verhoogd, waardoor zij alsnog naar een nieuwe woning kunnen doorstromen. De werkelijke maandlast van de nieuwe lening moet wel gelijk of lager zijn dan de huidige maandlast. MUNT volgt hiermee het NHG-beleid.​  

Verduurzaming woningmarkt zit wél in de lift
Opinie

Verduurzaming woningmarkt zit wél in de lift

Vereniging Eigen Huis (VEH) kwam deze week met teleurstellend nieuws: de helft van de hypotheekverstrekkers frustreert de verduurzaming van de woningmarkt. Huizenkopers krijgen namelijk bij een kwart van de hypotheekverstrekkers ‘nee’ te horen als ze de wettelijke toegestane 106 procent willen lenen om hun nieuwe huis te verduurzamen. Bij 30 procent van de geldverstrekkers moeten zij een renteopslag betalen. De oprichters van De Energiebespaarders, Jeffry Broek en Mark Zaal, zien ook positieve punten.

Gaat de hypotheekrente stijgen? Zeg het maar…
Column

Gaat de hypotheekrente stijgen? Zeg het maar…

Groot nieuws afgelopen week: de Europese Centrale Bank (ECB) draait over niet al te lange tijd de geldkraan dicht. Ook aan de lage rente komt spoedig een einde. Tot medio 2019 wil de centrale bank deze laag houden, maar daarna zullen de tarieven geleidelijk worden verhoogd. Dit zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, want de stortvloed aan goedkoop geld kon niet eeuwig duren. Grote vraag: wat heeft dit tot gevolg voor de hypotheekrente? Zal deze stijgen en wat voor gevolgen heeft dit?

Circulair bouwen voor starters
Trends

Circulair bouwen voor starters

Starters hebben het moeilijk op de huidige woningmarkt. Een koopwoning is op veel plekken niet meer te betalen. Huurwoningen zijn, zeker in de Randstad, nauwelijks voor starters beschikbaar. Regelgeving en bouwprojecten verlopen traag. Een verloren startersgeneratie dreigt. Daar hoopt Nezzt, het woonconcept van De Meeuw, iets aan te kunnen doen. 

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.