Verpanding Rabo-hypotheekportefeuille

11 mei 2017 Leestijd ± 1minuut

Rabobank gaat de komende jaren voor 25 miljard  van zijn hypotheekportefeuille verpanden. De Rabobank is van plan om de covered bonds jaarlijks via één of twee transacties aan institutionele beleggers aan te bieden.

De Nederlandsche Bank heeft het Covered Bond Programma van de Rabobank goedgekeurd. De bank verwacht voor het programma een AAA rating van Moody’s te krijgen.

Teken van zwakte

Volgens een artikel in het FD is voor het eerst in het bestaan van de bank dat het goedkope obligaties die worden gedekt door hypotheken gaat verkopen. Het vorige bestuur van de bank vond het dit volgens het FD een teken van zwakte. Het onderpand betreft Nederlandse hypotheken, waarvan de lening niet meer mag bedragen dan 80% van de waarde van de woning.

Balanskrimp

De verpande hypotheken kunnen niet meer doorverkocht worden aan beleggers, zoals Rabobank eerder heeft geprobeerd in een poging om de balans te laten krimpen. Volgens het FD bleek dit echter lastig in praktijk te brengen en hebben er maar enkele transacties plaatsgevonden.

 

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.