Veel onduidelijkheid over zorgverzekeringen

02 november 2016 Leestijd ± 1minuut

Nederlanders zijn slecht op de hoogte van hun zorgverzekeringen. Zo denkt driekwart dat hun zorgverzekeraar standaard alle zorg vergoedt, maar in werkelijkheid geldt dat maar voor 8% van de Nederlanders.

Dat blijkt uit onderzoek van CustomerMatch in opdracht van Ohra. Een andere uitkomst is dat 62% van de ondervraagden niet weet hoe zij verzekerd zijn: via een budget-, natura-, restitutie- of zuivere restitutiepolis.

Keuzevrijheid

Vier op de vijf ondervraagden vindt vrije keuze een zeer belangrijk aspect van een zorgverzekering. Ook willen ze niet achteraf bijbetalen. “Veel mensen kiezen hun zorgverzekering vooral op basis van prijs, maar vergeten daarbij te checken of ze vrije zorgkeuze hebben en wat wel of niet vergoed wordt”, zegt directeur Maurice Koopman van Ohra. “Terwijl ze aangeven dit enorm belangrijk te vinden.”

De verzekeraar heeft deze week de website magikkiezen.nl gelanceerd. Die geeft consumenten inzicht in de soort zorgverzekering die zij hebben, de mate van keuzevrijheid en of er een kans is op bijbetaling.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.