Stijgend aantal autobranden

18 oktober 2017 Leestijd ± 1minuut

In de eerste negen maanden van 2017 zijn in totaal al 2.808 autobranden gesignaleerd, het hoogste aantal in vijf jaar tijd, meldt het Centrum voor Verzekeringsstatistiek.

Autobezitters in Noord-Brabant en Zuid-Holland moeten het meeste vrezen dat hun voertuig in vlammen opgaat. Het Centrum telt dit jaar tot en met 30 september al 506 branden in Noord-Brabant en 463 in Zuid-Holland. “En dan hebben we het alleen nog maar over auto’s die (beperkt) casco zijn verzekerd”, voegt woordvoerder Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars daaraan toe. “Als de WA-verzekerde auto’s daarbij moeten worden opgeteld, liggen de echte cijfers veel hoger.”

Tientallen miljoenen

Volgens Buis is het lastig om een exact gemiddelde te geven, maar hij schat de schade van één autobrand op zo’n 10.000 euro. “Dan hebben we het over tientallen miljoenen per jaar


Lees ook
De hypotheekmarkt in Nederland bezien door buitenlandse ogen
Over de grens

De hypotheekmarkt in Nederland bezien door buitenlandse ogen

De afgelopen weken hebben we in de serie Over de grens de hypotheekmarkt in andere landen belicht. In de laatste aflevering bekijken we de Nederlandse hypotheekmarkt, maar dan vanuit buitenlands perspectief, bezien door de ogen van Engelse analisten.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.