Sprintplan-procedure ConsumentenClaim

21 juli 2016 Leestijd ± 1minuut

Stichting Platform Aandelen Lease (PAL) heeft ConsumentenClaim ingeschakeld om een collectieve procedure te starten tegen Aegon-dochter Spaarbeleg. De procedure namens Sprintplan-gedupeerden is volgens PAL gebaseerd op nieuwe feiten en argumenten.

ConsumentenClaim werkt aan deze procedure op basis van no cure no pay. Gedupeerden kunnen zich gratis aanmelden en betalen uitsluitend bij succes 20% over het behaalde resultaat. Iedereen die tussen 1-4-1998 en 30-6-2002 een Sprintplan heeft afgesloten, kan met de collectieve procedure meedoen.

'Nieuwe argumenten zeer kansrijk'

Volgens PAL zijn veel belangrijke argumenten in de Sprintplan-zaak nog niet eerder aan de rechter voorgelegd. “Zo hield Aegon op Sprintplannen beheerskosten in zonder dat daar een contractuele grondslag voor was. Vergoedingen die Aegon ontving van haar investmentbank stak zij ten onrechte in eigen zak. Er werd zaken gedaan met tussenpersonen die niet over de vereiste vergunning beschikten. Uit andere rechtszaken weten we inmiddels dat deze nieuwe argumenten zeer kansrijk zijn”, zegt Stef Smit van ConsumentenClaim.


Lees ook
Fiscus moet duidelijkheid geven over hypotheken in box 3
Opinie

Fiscus moet duidelijkheid geven over hypotheken in box 3

Jos Koets schreef een vlammende column over hypotheken in box 3. Al snel ontstond er enige ophef: dat kan toch helemaal niet? Er is echter een verschil tussen ‘kunnen’ en ‘mogen’, alleen is de fiscus vooralsnog niet duidelijk over hoe zij hiermee omgaan. “Misschien vinden ze me een eigenwijze sodemieter, maar het zou echt een hoop tijd schelen als ze hier een uitspraak over doen.”

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.