Serviceprovider moet alle producten aanbieden

25 juni 2018 Leestijd ± 2minuten

De financieel adviseur heeft een voorkeur voor serviceproviders die hem daadwerkelijk in de gelegenheid stellen om zijn klanten een breed aanbod uit de markt aan te bieden. Die trend valt op te maken uit het DFO Performance Onderzoek Serviceproviders 2018.

Op basis van de uitkomsten stelt Jurjen Oosterbaan Martinius, directeur Bureau DFO, dat de kernbehoeften van deze adviseurs liggen op een zo breed mogelijk aanbod van in de markt beschikbare producten en aanbieders; goede software om de verschillen in condities en voorwaarden te vergelijken en tot slot efficiënte processen voor offertes en aanvragen. Er wordt dit jaar door de respondenten beduidend minder waarde gehecht aan technologische voorzieningen om klanten online inzicht te geven in de producten die ze via de adviseur hebben afgesloten.

Aan het onderzoek namen dit jaar bijna 600 financieel advieskantoren deel, die in meer dan 1.500 waarnemingen de daadwerkelijk ondervonden dienstverlening van ‘hun’ serviceproviders op meer dan 40 punten waardeerden.

Korte lijnen

Door een combinatie van schaalvergroting, uitstroom van deskundige medewerkers en de wens tot verhoging van efficiency geven veel adviseurs aan in de praktijk te merken dat het bij steeds meer aanbieders lastiger wordt om rechtsreeks contact te krijgen met acceptanten en schadebehandelaars. Serviceproviders die adviseurs korte lijnen bieden om met hun acceptanten en schadebehandelaars te overleggen, worden daarmee voor kantoren steeds aantrekkelijker.

Winnaars

Respondenten is gevraagd welke serviceprovider waarmee zij ervaring hebben ‘over all’ de hoogste waardering krijgt. De beste waardering krijgen:

  • Serviceproviders schade groot: Voogd & Voogd
  • Serviceproviders hypotheken klein: De Hypotheekadviseur
  • Serviceprovider hypotheken groot: De Financiële Makelaar
  • Serviceproviders schade klein: ANAC
    (Eervolle vermelding SUREbusiness voor specifiek schadeverzekeringen zakelijk)
  • Serviceprovider (consumptief) krediet: VCN Krediet Service

Het bericht Serviceprovider moet alle producten aanbieden verscheen eerst op InFinance.


Lees ook
Maak ondernemersinkomen voor iedere geldverstrekker gelijk
Column

Maak ondernemersinkomen voor iedere geldverstrekker gelijk

Zzp’ers en ondernemers met personeel kunnen steeds gemakkelijker een hypotheek afsluiten. Gelukkig maar, want Nederland telt ruim één miljoen zzp’ers en nog eens meer dan 330.000 ondernemers met personeel. Dat aantal stijgt alleen maar, zzp is here to stay. Toch zijn we er nog niet. Er zijn als het gaat om hypotheken voor ondernemers nog een aantal obstakels te nemen, met name waar het de bepaling van het inkomen betreft.

Wat zijn de aandachtspunten bij hypotheken voor nieuwbouw?
Trends

Wat zijn de aandachtspunten bij hypotheken voor nieuwbouw?

Het hypotheekproces bij nieuwbouw verloopt anders dan bij bestaande woningen. Het is voor hypotheekadviseurs een andere tak van sport, stelt nieuwbouwexpert Ivo Hofstede van Financieel Fit in Bergschenhoek. Hij legt uit wat aandachtspunten zijn in dit hypotheektraject.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.