Schadebedrag grote branden op record

30 september 2016 Leestijd ± 1minuut

Het schadebedrag van miljoenenbranden was nog nooit zo hoog als in 2015. Volgens brancheorganisatie Nivre zorgden deze branden in 2015 voor een schadebedrag van 707,5 miljoen euro.

Er waren in 2015 in Nederland 130 grote branden, waarbij de geraamde schade één miljoen euro of meer bedroeg. Dat aantal werd alleen overtroffen in 2013, toen er 148 miljoenenbranden waren. Sinds de registratie van zulke branden is begonnen (in 1998) was het schadebedrag niet eerder zo hoog als in 2015. Het vorige record stamt uit 2003, met 636,8 miljoen euro.

Drie grote calamiteiten stuwden het schadebedrag in 2015 omhoog. Twee megaschades van elk meer dan 100 miljoen euro, plus één schade van tussen de 60 en 70 miljoen euro.

Industriële sector

Bij de meeste grote branden ligt de schade tussen één en twee miljoen euro. De meeste grote branden vonden plaats in het zuiden en het midden van het land, de minste in het noorden. Binnen de industriële sector vonden de meeste grote branden plaats.

De registratie van miljoenenbranden kwam tot stand in samenwerking met de bij het Nivre aangesloten expertisebureaus en met verzekeraars.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.