Ruim een miljoen overstappers

12 januari 2018 Leestijd ± 1minuut

Dit seizoen is 5,9% van alle verzekerden overgestapt naar een nieuwe zorgverzekering. Dat maakte voorzitter André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) op basis van voorlopige cijfers van Vektis bekend in zijn nieuwjaarstoespraak. In totaal gaat het om ruim 1 miljoen overstappers.

Vorig jaar kwam het definitieve overstappercentage uit op 6,4%. Vektis baseert de cijfers op alle overstapinformatie die op dit moment bekend en verwerkt is bij de zorgverzekeraars. Verzekerden konden tot 1 januari 2018 hun zorgverzekering opzeggen. Tot uiterlijk 1 februari 2018 hebben zij de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Volgens Vektis hebben verreweg de meeste overstappers al een nieuwe verzekering gekozen. Het definitieve overstappercentage wordt in april verwacht.

Zorgverzekeringskaart

Uit cijfers van ZN blijkt dat een miljoen verzekerden de Zorgverzekeringskaart hebben bekeken. De zorgverzekeraars introduceerden de kaart dit najaar bij alle zorgverzekeringspolissen. Die biedt inzicht in de verschillende dekkingen van basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen. Bij alle zorgverzekeraars ziet de Zorgverzekeringskaart er hetzelfde uit.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.