Robidus verder onder Aegon-paraplu

16 juli 2018 Leestijd ± 2minuten

Robidus wordt een zelfstandig opererende entiteit van het Aegon-concern. Hiervoor neemt Aegon een belang van 95% in de zakelijke dienstverlener op het gebied van sociale zekerheid. De overige 5% blijft in het bezit van het Robidus-management.

Robidus biedt werkgevers een breed assortiment aan inkomensbeschermingsdiensten; waaronder re-integratiediensten voor werknemers en outsourcingsdiensten en advies op het gebied van sociale zekerheid. Door de overname krijgt Robidus meer armslag om te investeren en toegang tot de verschillende expertise gebieden binnen Aegon. Beide partijen hebben al langere tijd een samenwerking. Aegon neemt Robidus over van Avedon Capital Partners.

Complementair aanbod

De dienstverlening van Robidus is complementair aan het bestaande aanbod van Aegon voor werkgevers op het gebied van pensioenen en inkomensbescherming. Bovendien wordt verwacht dat Aegon in de claimafhandeling bij zijn eigen inkomensverzekeringen zal profiteren van de expertise van Robidus.

Gezamenlijke doelstelling

De transactie past in de strategische doelstelling van Aegon om haar positie op het gebied van inkomensbescherming en van fee based activiteiten verder uit te breiden. Maarten Edixhoven, CEO van Aegon Nederland. "Met de overname kan Robidus verder investeren in technologie om de dienstverlening op het vlak van sociale zekerheid verder te ontwikkelen. Samen hebben we als doel Nederlanders duurzaam gezond en vitaal te laten werken." De transactie zal naar verwachting ruim voor het eind van dit jaar worden afgerond.

 

Het bericht Robidus verder onder Aegon-paraplu verscheen eerst op InFinance.


Lees ook
"Geen reden voor paniek aflossingsvrij"
Opinie

"Geen reden voor paniek aflossingsvrij"

Een deel van de huizenbezitters (16 procent) met een aflossingsvrije hypotheek zou in de problemen komen aan het eind van de looptijd. Ikbenfrits.nl kwam tot dit percentage op basis van een eigen analyse en zou graag zien dat hypotheekverstrekkers meer duidelijkheid geven hoe ze hiermee omgaan. Maar volgens de Consumentenbond hebben ze al veel duidelijkheid geboden. Hun conclusie: er is geen reden voor paniek.

Is het nou een adviseur of een verkoper?
Column

Is het nou een adviseur of een verkoper?

Stel je wilt een auto kopen. Niet zomaar een auto, maar de allerbeste. Je hebt een budget van 35.000 euro en stapt de dichtstbijzijnde autodealer binnen. Deze adviseert je de Renault Clio R.S. te kopen, want die auto past helemaal bij je. Fantastisch, deze man heeft er verstand van, dus je koopt de auto. Je loopt naar buiten en kijkt nog even naar de gevel van de dealer. Daar hangt een bord met heel groot de letters ‘Renault’. Heeft hij mij echt de beste auto voor mijn budget verkocht?

Welke hypotheekevents mag je niet missen?

Welke hypotheekevents mag je niet missen?

Nu 2016 ten einde loopt, is het goed alvast vooruit te kijken. Welke (hypotheek)events staan er op de planning, en waarom zou je daarheen moeten? Een overzicht.

Gaat de hypotheekrente stijgen? Zeg het maar…
Column

Gaat de hypotheekrente stijgen? Zeg het maar…

Groot nieuws afgelopen week: de Europese Centrale Bank (ECB) draait over niet al te lange tijd de geldkraan dicht. Ook aan de lage rente komt spoedig een einde. Tot medio 2019 wil de centrale bank deze laag houden, maar daarna zullen de tarieven geleidelijk worden verhoogd. Dit zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, want de stortvloed aan goedkoop geld kon niet eeuwig duren. Grote vraag: wat heeft dit tot gevolg voor de hypotheekrente? Zal deze stijgen en wat voor gevolgen heeft dit?

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.