Pensioenfederatie: ‘Verdere consolidatieslag pensioensector in lijn der verwachting’

16 januari 2018 Leestijd ± 1minuut

De Pensioenfederatie heeft vandaag haar beleidsagenda voor 2018 gepubliceerd. Hierin stelt de federatie dat toekomstig gepensioneerden in steeds grotere mate zelf verantwoordelijk worden voor hun pensioen, doordat zowel overheid als werkgevers deze verantwoordelijkheid in toenemende mate verschuiven naar de deelnemer. De veranderingen die op de pensioensector afkomen stellen volgens de federatie hoge eisen aan het verandervermogen van alle schakels. De belangrijkste strategische beleidsvraagstukken waarvoor de federatie zich in 2018 in gaat zetten bestaan onder andere uit: het alternatieve pensioencontract en transitie, het bieden van meer keuzemogelijkheden voor deelnemers en aandacht voor zzp’ers en flexwerkers.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.