Pensioenadministratie Shell naar Syntrus Achmea

15 november 2016 Leestijd ± 1minuut

De Shell Pensioenfondsen in Nederland en Syntrus Achmea Pensioenbeheer intensiveren hun samenwerking. Syntrus Achmea gaat de pensioenadministratie uitvoeren voor de circa 40.000 deelnemers van de Stichting Shell Pensioenfonds (SSPF).

De SSPF is het ondernemingspensioenfonds voor Shell-medewerkers die vóór 1 juli 2013 in dienst zijn getreden. Bovendien neemt Syntrus Achmea voor dit fonds én voor de Shell Nederland Pensioenfonds Stichting (SNPS) alle communicatie naar de deelnemers voor zijn rekening.

De samenwerking tussen beide partijen bestaat al langere tijd. Zo richtte Shell in 2013 in samenwerking met Syntrus Achmea het pensioenfonds SNPS op voor alle Shell-medewerkers in Nederland die op of na 1 juli 2013 in dienst zijn getreden.

Modern en veilig

De opdracht die Shell heeft gegund aan Syntrus Achmea is om te voorzien in een geïntegreerde pensioenadministratie en een moderne en veilige communicatie naar deelnemers, waarbij het belang van de deelnemer voorop staat. Beide pensioenfondsen van Shell willen dat individuele deelnemers te allen tijde helder (online) inzicht hebben in alle voor hen geldende afspraken en regelingen, in combinatie met goede voorlichting.

“Op deze manier weten deelnemers beter wat te doen met het oog op hun pensioenregeling(en)”, zegt Janwillem Bouma, algemeen directeur namens de Shell Pensioenfondsen in Nederland. “De pensioenbeheerder zorgt ervoor dat de uitvoering van de pensioenen soepel en zonder problemen verloopt, waarbij ook de kosten laag blijven. Ook moet de pensioencommunicatie voldoen aan de nieuwste digitale standaarden.”

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.