MUNT introduceert overstaphypotheek

13 november 2017 Leestijd ± 1minuut

Met de nieuwe Simpel Overstap Hypotheek wil Munt Hypotheken het voor hypotheekklanten mogelijk maken om zonder poespas over te stappen van hypotheekaanbieder. Voor de overstaphypotheek is geen werkgeversverklaring, loonstrook en veelal ook geen taxatierapport nodig.

Volgens directeur Menno Luiten zorgen de complexiteit van wet- en regelgeving en de veelvoud aan gevraagde documenten bij het overstappen ervoor, dat veel hypotheekeigenaren bij de huidige hypotheekaanbieder blijven zitten. “In de praktijk blijkt dan ook dat de meerderheid van bestaande hypotheekklanten het verlengingsvoorstel van de huidige aanbieder accepteert, zonder naar alternatieven te kijken. Uit onderzoek van de Nationale Hypotheekbond blijkt echter dat er dan al snel een half procentpunt te veel aan rente wordt betaald. Het mag niet zo zijn dat hypotheekaanbieders onevenredig veel geld verdienen aan hun klanten, omdat overstappen lastig is en ze dus ‘vastzitten’ in hun hypotheek.”

Veel eenvoudiger

Bij de Simpel Overstap Hypotheek is het aantal aan te leveren documenten teruggebracht. Zo worden de werkgeversverklaring en de loonstrook vervangen door het SV-loon uit het UWV-verzekeringsbericht. Ook is een taxatie (in de meeste gevallen) niet nodig, omdat een automatisch gegenereerde modelwaarde wordt gehanteerd. Luiten: “Het hypotheekproces hebben we daarmee aanzienlijk weten te vereenvoudigen, maar we zijn er nog niet. Dit is de eerste stap. Het kan en het moet nog veel eenvoudiger.”

 


Lees ook
MUNT Hypotheken introduceert eerste overstaphypotheek

MUNT Hypotheken introduceert eerste overstaphypotheek

MUNT Hypotheken lanceert per direct de eerste overstaphypotheek van Nederland, de MUNT Simpel Overstap Hypotheek. Deze service maakt het mogelijk om gemakkelijk over te stappen van hypotheekaanbieder. Honderdduizenden hypotheekklanten betalen te veel voor hun hypotheek, zo bleek vorige week uit onderzoek van de Nationale Hypotheekbond. De complexiteit van de wet- en regelgeving en de veelvoud aan gevraagde documenten bij het overstappen, zorgen ervoor dat veel hypotheekeigenaren vastzitten bij hun huidige hypotheekaanbieder.

Simpel Overstap Hypotheek: tot en met 90% marktwaarde geen taxatierapport

Simpel Overstap Hypotheek: tot en met 90% marktwaarde geen taxatierapport

Twee maanden geleden berichtten we al over de eerste Simpel Overstap Hypotheek, geïntroduceerd door MUNT Hypotheken, die het voor de consument een stuk eenvoudiger maakt om van hypotheekaanbieder te wisselen. Nu maakt MUNT Hypotheken bekend dat deze hypotheekvorm verder wordt uitgebreid, zodat tot en met 90% van de marktwaarde een modeltaxatie van Calcasa volstaat.

Desintermediatie: what you see is what you get
Opinie

Desintermediatie: what you see is what you get

De rol van banken en (institutionele) beleggers verandert. Waar in het verleden zo goed als al het geld dat mensen nodig hadden (bijvoorbeeld voor een hypotheek) van de bank kwam, komt kapitaal tegenwoordig ook van andere partijen. En die ontwikkeling zal zich verder doorzetten. Met alle voordelen van dien voor zowel beleggers als kapitaalbehoeftigen, weet Menno Luiten, verantwoordelijk voor marketing en distributie bij MUNT Hypotheken.

NIBUD-normen paternalistisch en achterhaald
Opinie

NIBUD-normen paternalistisch en achterhaald

Al decennia lang vormen de NIBUD-normen zowel voor de overheid als voor de banken de basis voor het bepalen van de maximaal verantwoorde hypothecaire lening (LTI). Peter Boelhouwer, hoogleraar Housing Systems TU Delft, betitelt de normen als ‘paternalistisch’. Onder de titel Kopers verdienen meer! schreef hij samen met Karel Schiffer een essay over de NIBUD-methodiek.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.