Maarten Edixhoven volgt Marco Keim op

15 december 2016 Leestijd ± 2minuten

Maarten Edixhoven (45) is vanaf 1 januari 2017 de nieuwe bestuursvoorzitter Aegon Nederland. Hij volgt Marco Keim op die vanuit de Management Board van Aegon N.V. verantwoordelijk wordt voor de activiteiten van Aegon in continentaal Europa.

Keim is sinds juni 2008 directievoorzitter van Aegon Nederland. Edixhoven werd in 2014 verantwoordelijk voor het pensioenbedrijf van Aegon. Daarvoor was hij CEO van Zwitserleven en werkte hij vijftien jaar bij ING. Wim Hekstra (46) en Willem Horstmann (48) zijn benoemd tot statutaire directieleden van Aegon Nederland, respectievelijk als Directeur Zakelijke Markt en Chief Risk Officer (CRO).

directie-aegon-2016

Directie Aegon Nederland (v.l.n.r. Wim Hekstra, Willem Horstmann, Maarten Edixhoven, Rutger Zomer, Robert van der Tol)

Rutger Zomer (CFO) en Robert van der Tol (Directeur Particulieren) maken de statutaire directie van Aegon Nederland compleet.

Europa in

Op 1 maart 2017 volgt Anke Schlichting (47) Kees Smaling op als Chief Technology Officer van Aegon Nederland en lid van MT Nederland. Smaling gaat als technologie-expert samen met Keim werken aan het verbeteren van de bestaande IT in de regio Europa en aan het versnellen van de implementatie van succesvolle businessmodellen op het continent. Robbert Bakker (44) is in oktober al benoemd tot CEO van Knab. Hij was lid van het MT Nederland als Chief Digital Officer.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.