Lekkende insider verpest 1-aprilgrap CFD

26 maart 2018 Leestijd ± 2minuten

Hoewel voorzitter Edwin Herdink het eerder niet wilde toegeven, voelde de Commissie Financiële Dienstverlening (CFD) zich geroepen om vandaag al toe te geven dat de cryptomunt MoreCoin een 1 april grap is. Hoewel het hier van meet af aan alle schijn van had, zijn veel adviseurs er toch ingetrapt.

Bij de Gooische Assurantieclub werd Herdink naar eigen zeggen door een aantal adviseurs al Mr. Bitcoin genoemd. Ook ontving CFD ruim 170 aanmeldingen voor de watchlist en presale. Een lek binnen de kleine kring van mensen die bij de grap betrokken waren gooide echter vroegtijdig roet in het eten.

Buiten de kaders

Herdink: "We hebben het MoreCoin verhaal opgezet om op een originele manier aandacht te vragen voor de harde realiteit van de te lage georganiseerdheid van onze branche. Daarnaast wilden we met MoreCoin ook het signaal aan anti-intermediaire krachten afgeven dat CFD buiten de kaders durft te denken.”

Niet ondenkbaar

Herdink voegt daaraan toe dat het CFD zich wel serieus verdiept heeft in het onderwerp blockchain en cryptocurrency. “We zien daar hele interessante ontwikkelingen die de financiële sector sterk zullen veranderen. Maar in de fase waarin met name cryptocurrency zich op dit moment bevindt, is het veel te vroeg en te risicovol om aan een decentrale cryptomunt voor de financiële sector te denken. Dat hebben veel reageerders goed gezien.”

Het bericht Lekkende insider verpest 1-aprilgrap CFD verscheen eerst op InFinance.


Lees ook
‘Klanten Vivat lopen geen risico'
Opinie

‘Klanten Vivat lopen geen risico'

Het rommelt rond de moeder van verzekeraar Vivat, het Chinese Anbang. De oprichter en topman Wu Xiaohui zit achter de tralies en de Chinese overheid heeft het bedrijf nu onder curatele gesteld. Het roept nog eens de vraag op hoe risicovol het is als een Nederlandse bank of verzekeraar in handen komt van een investeerder uit het verre oosten?

'Informeer klant op tijd over hypotheek voor duurzame maatregelen'
Opinie

'Informeer klant op tijd over hypotheek voor duurzame maatregelen'

Met de interesse voor energiebesparing en zelfs de energieneutrale woning gaat het de goede kant op. Volgens Wigger Verschoor van ThuisBaas neemt dat sterk toe. Minder hard gaat het met de hypotheekfinanciering voor duurzame maatregelen, terwijl de mogelijkheid om hiervoor extra te lenen al jaren bestaat.

Bouwkundige keuring niet voor niets in het standaard koopcontract
Opinie

Bouwkundige keuring niet voor niets in het standaard koopcontract

De bouwkundige keuring is sinds dit jaar onderdeel van de model koopovereenkomst. Maar wat als een koper ervan af wil zien? Een koper kan hier goede redenen voor hebben, maar het heeft niet de voorkeur, zegt woordvoerder Hans van den Heuvel van VBO Makelaar in een interview over deze verandering.

Laten we elkaar niet in de put praten
Column

Laten we elkaar niet in de put praten

Voor wie de afgelopen weken het nieuws heeft gevolgd, lijkt het wel alsof het helemaal de verkeerde kant op gaat met de woningmarkt. We bouwen te weinig huizen, starters komen nooit meer aan een woning en makelaars waarschuwen voor een vastlopende woningmarkt. Wat een contrast met pakweg zeven jaar geleden. Toen waren we allemaal depressief omdat niemand een huis kocht. De geschiedenis is snel vergeten, zo blijkt maar weer.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.