Kunstmatige intelligentie? Het is niet of, maar wanneer!

02 mei 2017 Leestijd ± 1minuut

Kunnen computers denken? Dit vraagstuk over kunstmatige intelligentie houdt de gemoederen al flinke tijd bezig. Logisch, want overal om ons heen lijken inmiddels computers autonoom te handelen. Als we chatten met een virtuele klantenservice, als we een vraag stellen aan een smartphone-assistent zoals Siri en als auto’s zichzelf inparkeren. Inmiddels wint de computer het zelfs al van de beste schaker ter wereld. Sec genomen gaat kunstmatige intelligentie over het vermogen van machines (en software) om zelfstandig vraagstukken op te lossen met behulp van patroonherkenning op basis van data. En dit biedt veel kansen, ook voor verzekeraars.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.