Koppeling Faster Forward Elements en Ockto

27 maart 2018 Leestijd ± 1minuut

Gebruikers van Faster Forward Elements kunnen dankzij een nieuwe koppeling de brondata vanuit de mobiele applicatie Ockto direct verwerken en opslaan in het klantdossier in Elements.

Om zijn meest actuele gegevens te kunnen verzamelen scant een klant met de Ockto-app scant een klant met zijn mobiele telefoon een QR-code in het online klantportaal (de Digimap). De app stuurt de klant vervolgens rechtstreeks naar de betreffende website, bijvoorbeeld belastingdienst.nl. Daar logt de klant in met zijn DigiD, waarna al zijn gegevens automatisch worden opgehaald en doorgestuurd naar de Digimap.

Via een beveiligde verbinding ontvangt de adviseur deze brondata vervolgens in Elements. Hieruit stuurt hij ze direct door naar de gewenste adviesapplicatie. Daarna wordt het advies verwerkt en opgeslagen in het klantdossier in Elements.

Verschillende data

Ockto verzamelt gegevens over gezinssamenstelling, inkomsten, uitgaven, pensioen, bezittingen en schulden. Dit doet de app onder andere via de websites van de Belastingdienst, het UWV, mijnpensioenoverzicht.nl en Mijn Overheid.

Het bericht Koppeling Faster Forward Elements en Ockto verscheen eerst op InFinance.


Lees ook
‘Hypotheek in een dag is mogelijk met digitaal financieel plan’
Opinie

‘Hypotheek in een dag is mogelijk met digitaal financieel plan’

Het verzamelen en op orde krijgen van alle gegevens is vaak nog een reden dat een hypotheekaanvraag hapert. Digitalisering moet daar een einde aan maken. Een hypotheek in en dag wordt dan mogelijk, denkt Rick Wassenaar van MijnGeldzaken.nl.

‘Aflossingsvrije hypotheek is geen giftig product’
Opinie

‘Aflossingsvrije hypotheek is geen giftig product’

De aandacht voor de risico’s van de aflossingsvrije hypotheek is de laatste tijd sterk toegenomen. Huiseigenaren die niet of weinig aflossen, zouden moeten nadenken hoe ze zorgen dat ze aan het eind van de looptijd hun huis kunnen houden. Hoogleraar vastgoedeconomie Dirk Brounen denkt inderdaad dat het belangrijk is dat mensen vooruit kijken. Tegelijkertijd vindt hij ook dat de risico’s van aflossingsvrij niet moeten worden overdreven.

Starter, kijk naar je rentevasteperiode
Column

Starter, kijk naar je rentevasteperiode

Wil je de rente kort of lang vastzetten? Het is een van de belangrijkste vragen die de hypotheekadviseur aan je stelt als je een hypotheek komt afsluiten. Kort vastzetten zou met name voor een starter wel eens de beste keuze kunnen zijn. Lage rente, lage boete als je tussentijds wat anders wil en is het niet zo dat huizenkopers gemiddeld zeven jaar in een woning blijven en daarna verhuizen?

‘Consument verwacht dat rente gaat stijgen'
Opinie

‘Consument verwacht dat rente gaat stijgen'

Kredietbeoordelaar Moody’s waarschuwde onlangs voor de risico’s van de hoge hypotheekschulden in Nederland. Als de rente oploopt, zouden huishoudens in betalingsproblemen kunnen komen. Getuige de sterke voorkeur voor rentevasteperioden van tien jaar of langer, delen Nederlandse woningbezitters deze zorgen over een oplopende rente.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.