Kamervragen over problemen met aflossingsvrije hypotheken ouderen

02 maart 2018 Leestijd ± 1minuut

Kamerlid Henk Nijboer (PvdA) heeft vandaag Kamervragen gesteld aan minister Wopke Hoekstra (Financiën) naar aanleiding van onderzoek van ouderenbond Anbo. Uit dit onderzoek bleek dat honderdduizenden ouderen met een aflossingsvrije hypotheek in de problemen komen, of dreigen te komen.


Lees ook
MUNT verwerkt 250ste Simpel Overstap Hypotheek

MUNT verwerkt 250ste Simpel Overstap Hypotheek

MUNT Hypotheken heeft de 250ste Simpel Overstap Hypotheek (SOH) verwerkt. Dit is de eerste hypotheek in Nederland waarvoor het UWV-verzekeringsbericht of recente pensioenopgave voldoende is. De mijlpaal werd bereikt met de Financiële Makelaar, met wie MUNT sinds kort samenwerkt. De serviceprovider wist binnen nog geen week na de bekendmaking van de samenwerking de eerste SOH te laten passeren.

Los je hypotheek af, of toch niet?
Column

Los je hypotheek af, of toch niet?

Heb je geld over, los je hypotheek af. Dat was zo’n beetje de boodschap van de AFM deze week.  De toezichthouder heeft samen met ING en Florius een experiment gedaan om te zien hoe je consumenten kunt aansporen tot aflossen. Hieruit bleek onder meer dat een sms-bericht een effectief middel is om klanten een bericht over aflossen te laten openen. De klant ontvangt dat bericht dan op het moment dat zijn vakantiegeld of de eindejaarsuitkering op de rekening staat. Want, dit extraatje kan mooi worden gebruikt om je huis een beetje af te betalen.

Stijgende rente zorgt niet voor minder vraag naar woningen
Cijfers & onderzoeken

Stijgende rente zorgt niet voor minder vraag naar woningen

Als de hypotheekrente stijgt, heeft dit nauwelijks gevolgen voor de woningmarkt. Dat concluderen onderzoekers van de Amsterdam School of Real Estate. Dat is verrassend, omdat een lage rentestand wel een grote invloed heeft op de woningmarkt. Want, hoe lager de rente, hoe meer mensen kunnen lenen voor een huis. De huidige lage rente was de afgelopen jaren voor veel mensen een reden om een huis te kopen.

‘Hypotheken zijn beleggingen met een aantrekkelijk rendement’
Opinie

‘Hypotheken zijn beleggingen met een aantrekkelijk rendement’

Wat trekt pensioenfondsen in hypotheken en waar staat de markt nu? Nick van Winsen, vermogensbeheerder bij SPF Beheer, geeft antwoord.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.