Interview NN IP op de Fund Awards

29 maart 2016 Leestijd ± 2minuten

NN Investment partners (NN IP) scoorde in 2016 goed tijdens de vwd cash Fund Awards. De beleggingsbeheerder won een belangrijke hoofdprijs. Dat was de Super Award voor aanbieders met gelijk of meer dan dertig fondsen in beheer. Tevens kreeg NN IP de cash Innovatieprijs. Bekijk het video-interview met Ivar Roeleven, Head of Mutual Funds Europe.

De drie voorafgaande jaren wist ING Investment Management als de voorganger van NN IP de prestigieuze Super Award ook al mee naar huis te nemen. In de video belicht Roeleven de dynamiek achter de neergezette prestatie. Kernwoorden zijn performance, goede teams, oog hebben voor neerwaartse risico’s, het maken van uitgesproken keuzes en het vergroten van de toegankelijkheid van beleggen.

FitVermogen.nl

Die toegankelijkheid zien we ook weer terug bij FitVermogen.nl. Met dit execution only beleggingsplatform sleepte NN IP de cash Innovatieprijs in de wacht. Het was de eerste keer dat de lezers van het magazine cash en cashcow.nl mochten kiezen welk product zij het meest innovatief vinden voor beleggers. Pritle en Knab.nl waren de andere genomineerden.

Roeleven zegt dat de noodzaak om te beleggen groter is dan ooit. Hij accentueert daarbij het belang van innovatie. Volgens hem moeten beleggingsoplossingen steeds meer worden gekoppeld aan een bepaalde behoefte van een klant. Fintech is hierbij absoluut niet een vijand, maar juist een bondgenoot.

Zie hieronder de video:


Lees ook
“Aflossingsvrije hypotheek wordt groot maatschappelijk probleem”
Opinie

“Aflossingsvrije hypotheek wordt groot maatschappelijk probleem”

De hypotheekmarkt anno 2017 brengt mooie dingen, zoals een historisch lage rente en nieuwe, succesvolle aanbieders. Maar er zijn ook zorgen. Rik Op den Brouw, lid van de raad van toezicht van het Nederlands Hypothekenfonds waarmee MUNT Hypotheken gefinancierd wordt: “Er komen grote kostenposten aan voor een deel van de Nederlandse huizenbezitters.”

Alle hypotheken naast elkaar in de hypotheekvergelijker van Adviesbox

Alle hypotheken naast elkaar in de hypotheekvergelijker van Adviesbox

Om te beoordelen wat de meest gunstige hypotheek is voor de klant is de laagste aanvangsrente niet het belangrijkste criterium. Beter is het om te kijken naar de maandlasten bij aanvang en de totale netto kosten over de looptijd, waarbij je rekening houdt met het verloop van de rente gedurende de hele looptijd van de hypotheek. Daardoor kun je ook aspecten als automatische rentedaling en rentemiddeling meenemen. Ook de nieuwe versie van Adviesbox speelt daarop in met de hypotheekvergelijker. Die toetst alle hypotheeklabels over de gehele looptijd op rente, voorwaarden en maximale verstrekking.

De best gelezen artikelen van 2016

De best gelezen artikelen van 2016

In 2016 gebeurde er veel in hypotheekland. Het hele jaar door kon je op Kop-Munt.nl alle ontwikkelingen op de voet volgen (en zelfs testen hoe goed je op de hoogte bent). Welke onderwerpen raakten jou als hypotheekadviseur het meest? We zetten de vijf best gelezen artikelen van dit jaar voor je op een rij.

Huizenbezitter wil automatische daling risico-opslag standaard in hypotheek
Cijfers & onderzoeken

Huizenbezitter wil automatische daling risico-opslag standaard in hypotheek

75 Procent van de huizenbezitters vindt dat hypotheekaanbieders verplicht moeten worden automatisch de risico-opslag in de rente van een hypotheek te verlagen, als er gedurende de looptijd wordt afgelost. Dat blijkt uit onderzoek van MUNT Hypotheken onder 1.082 huizenbezitters. Slechts 15 procent heeft wel eens geprofiteerd van een dalende risico-opslag, terwijl vrijwel elke hypotheek op termijn in een lagere risicoklasse terecht komt doordat er wordt afgelost. Hypotheekbezitters betalen onbewust tot wel tienduizenden euro’s te veel aan rente.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.