‘Individuele pensioenpot vraagt om meer financiële kennis betrokkenen’

18 juli 2017 Leestijd ± 1minuut

Het conceptadvies van de Sociaal-Economische Raad (SER) over de noodzakelijke herinrichting van ons pensioenstelsel leunt voor een groot deel op de verantwoordelijkheid van de de individuele deelnemer. De doorsnee-pensioenspaarder moet hierdoor zelfstandig goed onderbouwde beleggingskeuzes kunnen maken en de belangrijkste risico’s van een steeds complexere financiële wereld kennen terwijl de gemiddelde basiskennis van pensioenspaarders onvoldoende is. Zo stellen Bastiaan Starink, fiscaal pensioenspecialist van PwC, hoofdeconoom Jan Willem Velthuijsen van PwC en Annamaria Lusardi (professor of Economics George Washington University) vandaag in het Financieele Dagblad (FD).

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.