Independer verstevigt greep op partijdige reviews hypotheekkantoren

21 februari 2018 Leestijd ± 1minuut

Vergelijker Independer heeft de voorwaarden aangescherpt voor de reviews van hypotheekadviseurs. Vooral het zerotolerancebeleid is strenger geworden: bij het geringste vermoeden van beïnvloeding kunnen reviews van en kantoor worden verwijderd. Advocaat Thomas Welschen, die vorig jaar Hypotheekplatform bijstond in een rechtszaak over reviews, is kritisch over de nieuwe voorwaarden. Hij vindt ze niet duidelijk genoeg en bovendien mist hij onafhankelijke toetsing.


Lees ook
'Elke mediator zou financieel adviseur moeten zijn'
Opinie

'Elke mediator zou financieel adviseur moeten zijn'

Bij de meeste stellen die uit elkaar gaan, wil een van de twee in het huis blijven wonen. Om dat voor elkaar te krijgen, moet wel flink wat worden geregeld. Het belangrijkste is dat de hypotheek op één naam komt. Om dit in goede banen te leiden, moet de adviseur die een scheidend stel begeleidt kennis van zaken hebben. Daar schort het in de praktijk nog wel eens aan.  

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.