Hypotheekadviseur komt niet weg met twee facturen voor dezelfde adviesopdracht

21 maart 2018 Leestijd ± 1minuut

Een hypotheekadviseur die twee broers allebei wilde laten opdraaien voor de advieskosten van dezelfde opdracht, is teruggefloten door Kifid. Het Hypotheekschap uit Ermelo bracht volgens de Geschillencommissie van het klachteninstituut ten onrechte kosten in rekening bij een consument die afzag van de diensten van de tussenpersoon. Zijn broer had al voor adviestraject betaald dat ze samen waren ingegaan.


Lees ook
Bouwkundige keuring niet voor niets in het standaard koopcontract
Opinie

Bouwkundige keuring niet voor niets in het standaard koopcontract

De bouwkundige keuring is sinds dit jaar onderdeel van de model koopovereenkomst. Maar wat als een koper ervan af wil zien? Een koper kan hier goede redenen voor hebben, maar het heeft niet de voorkeur, zegt woordvoerder Hans van den Heuvel van VBO Makelaar in een interview over deze verandering.

MUNT Hypotheken helpt consument zijn woning verduurzamen
Trends

MUNT Hypotheken helpt consument zijn woning verduurzamen

Veel consumenten willen hun huis graag verduurzamen, maar weten nog niet hoe ze dat moeten aanpakken. Om dat probleem op te lossen, faciliteert MUNT Hypotheken vanaf nu energiebesparende maatregelen voor nieuwe, maar ook bestaande klanten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat woningeigenaren pas na anderhalf jaar hun woning willen verduurzamen

Helft hypotheekadviseurs neemt geen extra mensen aan bij drukte
Cijfers & onderzoeken

Helft hypotheekadviseurs neemt geen extra mensen aan bij drukte

Nederlandse hypotheekadviseurs voorspellen meer drukte op de hypotheekmarkt, maar willen daarvoor geen extra personeel in dienst nemen. Dat blijkt uit onderzoek van MUNT Hypotheken. De overgrote meerderheid (94 procent) verwacht met de huidige capaciteit tot het dubbele aan extra klanten aan te kunnen.

‘Aflossingsvrije hypotheek is geen giftig product’
Opinie

‘Aflossingsvrije hypotheek is geen giftig product’

De aandacht voor de risico’s van de aflossingsvrije hypotheek is de laatste tijd sterk toegenomen. Huiseigenaren die niet of weinig aflossen, zouden moeten nadenken hoe ze zorgen dat ze aan het eind van de looptijd hun huis kunnen houden. Hoogleraar vastgoedeconomie Dirk Brounen denkt inderdaad dat het belangrijk is dat mensen vooruit kijken. Tegelijkertijd vindt hij ook dat de risico’s van aflossingsvrij niet moeten worden overdreven.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.