Hypotheek belangrijkste reden voor ORV

26 juli 2017 Leestijd ± 1minuut

Een hypotheek is de belangrijkste reden om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Andere redenen zijn een magere pensioensregeling bij vroegtijdig overlijden van de kostwinner (13%), een persoonlijke lening (12%) of vanwege een zakelijke activiteit (11%).

Dit blijkt uit onderzoek van UitvaartNet.nl onder 416 respondenten tussen de 25 en 65 jaar met een ORV. 55% van hen gaf aan een overlijdensrisicopolis afgesloten te hebben vanwege een nieuwe of bestaande hypotheek.

Verplichting

In 31% van de gevallen bleek het te gaan om een nieuwe hypotheek, waarbij in veel gevallen door de hypotheekverstrekker een overlijdensrisicopolis werd geëist. 24% van de respondenten koos voor een overlijdensrisicoverzekering vanwege een bestaande hypotheek.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.