Hoogste beleggingsrendement onder Eisenhower

07 november 2016 Leestijd ± 2minuten

Morgen wordt de 45e president van de Verenigde Staten gekozen. Welk effect hebben Amerikaanse presidentsverkiezingen op beleggingen? Fisher Investments heeft een aantal feiten en cijfers op een rij gezet die een eventuele angst rondom de potentiële politieke machtsverschuivingen zal verminderen.

Zo blijkt het rendement op de aandelenmarkten (S&P 500) tijdens verkiezingsjaren meestal positief te zijn. Het rendement stijgt echter tijdens het vierjarig presidentschap en zal in het derde jaar het sterkst zijn. Volgens Fisher kun je in zijn algemeenheid zeggen dat een president de meeste nieuwe wetgeving in de eerste twee jaar van zijn (of wellicht haar vanaf 2016) presidentschap tracht door te voeren. In de laatste twee jaar kan dan de lof hiervoor worden geoogst.

Eisenhower hoogste rendement

Het gemiddelde rendementen tijdens de presidentschappen – volgens de S&P 500 – laten zien dat Eisenhower met een rendement van 17,9% het beste rendement heeft behaald gedurende zijn presidentschap (1953-1961). President Hover moest het tijdens de crisisjaren doen met het meest negatieve rendement van 6,82%. Hij was president in de jaren 1929 - 1933. De huidige president begeeft zich in het midden. Obama zag het rendement gedurende zijn presidentschap met gemiddeld 14% toenemen.

 

logo-beleggersfair

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.