Hogere premie voor elektrisch rijden

06 augustus 2018 Leestijd ± 2minuten

Goedkoopsteautoverzekering.net vergeleek bij tien verschillende aanbieders de premie voor een Volkswagen benzine UP en de elektrische e-UP. Vanwege de hogere aanschafprijs ligt de premie voor de elektrische variant gemiddeld 35% hoger.

In de premieberekening werd uitgegaan van een persoon van 48 jaar oud met 10 schadevrije jaren. Behalve de premie zijn er ook grote verschillen waargenomen tussen de verschillende verzekeraars. “Zo liggen de premies voor de twee verschillende verzekeringen bij FBTO, ANWB, OHRA en Aegon redelijk dicht bij elkaar, terwijl er tussen de premies voor de twee verschillende verzekeringen bij Centraal Beheer Achmea, DITZO, Nationale-Nederlanden, Univé, ABN Amro en In Shared juist forse verschillen bestaan”, aldus de vergelijker in een toelichting.

Actietarief

Van de tien onderzochte verzekeraars bleek alleen bij de ANWB de premie voor de elektrische auto lager (10%) uit te vallen dan de premie voor de auto op benzine. Die lage premie blijkt echter onderdeel te zijn van een actietarief om de aanschaf van een elektrische auto te stimuleren. De korting van 30% wordt standaard verwerkt in de basispremie.

Langere remweg

Naast de hoge aanschafwaarde zijn er nog een aantal andere reden waarom de premie voor een elektrische auto hoger is. “Zo zijn bijvoorbeeld de onderdelen voor een elektrische auto duurder, waardoor een schade al snel op een flink bedrag kan uitkomen. Ook hebben elektrische auto’s een langere remweg doordat ze vaker zwaarder in gewicht zijn dan normale auto’s. Hierdoor is de kans op schade groter.”

Het bericht Hogere premie voor elektrisch rijden verscheen eerst op InFinance.


Lees ook
"Licht consumenten beter voor over ontbindende voorwaarden"
Opinie

"Licht consumenten beter voor over ontbindende voorwaarden"

Huizenkopers zijn slecht op de hoogte van ontbindende voorwaarden, meldde de Hypotheker onlangs. Slechts 70 procent neemt een voorbehoud financiering op in het koopcontract. Het percentage dat een voorbehoud bouwkundige keuring opneemt is zelfs maar 28 procent. VBO Makelaar wil dat de bouwkundige keuring een voorwaarde voor financiering wordt. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie ziet er wel wat in om de notaris eerder in het verkoopproces te betrekken.

Circulair bouwen voor starters
Trends

Circulair bouwen voor starters

Starters hebben het moeilijk op de huidige woningmarkt. Een koopwoning is op veel plekken niet meer te betalen. Huurwoningen zijn, zeker in de Randstad, nauwelijks voor starters beschikbaar. Regelgeving en bouwprojecten verlopen traag. Een verloren startersgeneratie dreigt. Daar hoopt Nezzt, het woonconcept van De Meeuw, iets aan te kunnen doen. 

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.