Hogere hypotheek dankzij energiebesparing

23 november 2017 Leestijd ± 1minuut

Huizenkopers die energiebesparende voorzieningen treffen in hun huis of een energie-neutrale woning willen kopen, zijn zich er niet altijd van bewust dat zij in aanmerking kunnen komen voor een hogere hypotheek tot maximaal 106% van de nieuw getaxeerde woningwaarde.

Twan Cats, Commercieel Directeur van De Hypotheker. “Voor de eerste 9.000 euro is geen extra inkomen nodig en kun je dus met hetzelfde inkomen een hogere hypotheek krijgen. Wat veel huizenkopers niet weten, is dat voor de financiering van energiebesparende voorzieningen extra mag worden geleend, óók met NHG. Zo is het bij verschillende hypotheekverstrekkers mogelijk een extra bedrag te lenen voor energiebesparende voorzieningen. Dit kan dit oplopen van 9.000 euro voor nieuwbouw- of bestaande woningen met A++-label  en tot wel 25.000 euro voor een energie- neutrale woning. Hierdoor krijgt de huizenkoper een hogere hypotheek, draagt hij bij aan de nodige CO2-reductie én bespaart hij ook nog eens op de maandelijkse energielasten.”


Lees ook
Is afschaffen Wet Hillen een slechte zaak?

Is afschaffen Wet Hillen een slechte zaak?

Het gefaseerd  afschaffen van de Wet Hillen houdt de gemoederen behoorlijk bezig. In Den Haag heeft de politiek er zijn handen vol aan, met oppositiepartijen PVV en 50Plus die fel protesteren tegen de afschaf, maar ook in hypotheekland klinken er kritische geluiden door. Wat vinden de adviseurs van de voorgenomen maatregel? We vroegen het aan Tony de Jong van HypotheekCompany Zaanstad, Andre van Luijk van Woonvisie Hypotheken en Verzekeringen en Martin Hagedoorn van CMIS Group.

Energiezuinige woningen: hoe krijg je de particulier mee?
Opinie

Energiezuinige woningen: hoe krijg je de particulier mee?

De klimaatdoelstellingen die de Nederlandse overheid voor 2020 wil halen, hebben ook consequenties voor de woningmarkt. Zo moeten nieuw te bouwen woningen steeds energiezuiniger worden en in 2020 zelfs helemaal energieneutraal zijn. Maar hoe zorg je dat bestaande woningen ook energiezuiniger worden? “Je moet een goed antwoord hebben op de vraag ‘what’s in it for me’ die de particulier ongetwijfeld heeft. Maak het voor hem financieel interessant zijn woning duurzamer te maken”, stelt Marco Bijl van GeldXpert / VORM Finance. 

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.