Groeicijfers Allianz Benelux

04 augustus 2017 Leestijd ± 1minuut

Het premie-inkomen van de Allianz-levenactiviteiten in België, Nederland en Luxemburg is in de eerste helft van 2017 toegenomen. Ook het premie-inkomen van het schadebedrijf steeg ruim ten opzichte van de eerste zes maanden van vorig jaar.

Het premie-inkomen Schade van Allianz Benelux is ten opzichte van de halfjaarcijfers 2016 met 10,2% toegenomen tot 755 mln euro. Aandachtspunt blijft het tegenvallende resultaat in Nederland in het motor-segment. Bij Leven is de stijging 28,8% (1.427 mln euro), met name door sterke groei in Unit Linked.

Verbeterde combined ratio

Het operationeel resultaat laat een stijging zien van 21 mln (21,4%) en komt uit op 119 mln. Dat is te danken aan het schadebedrijf dat een operationeel resultaat boekt van 47 mln (2016: 25 mln). Bij Leven en Asset Management is dat met 73 mln gelijk gebleven aan de cijfers 2016. Over de eerste zes maanden van 2017 boekt Allianz Benelux een nettowinst van 83 mln. De combined ratio komt uit op 97,7% (2016: 101,7%), mede als gevolg van het uitblijven van natuurrampen en terrorismeschade.

Allianz Benelux

In de Benelux biedt Allianz verzekeringsproducten en -diensten voor particulieren, zelfstandigen, het MKB en grote ondernemingen. Allianz in Nederland bedient meer dan 1,3 miljoen klanten via distributiepartners en haar direct writer label Allsecur. Allianz heeft in Nederland circa 1.000 medewerkers en in België en Luxemburg samen ruim 950 medewerkers.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.