Gevolgen asbestverbod voor verzekeringsdekking

15 augustus 2018 Leestijd ± 2minuten

Onderzoek door Bureau DFO geeft aan dat in toenemende mate problemen ontstaan bij het afhandelen van asbestschades. Om die reden heeft zij in samenwerking met asbestspecialisten van expertisebedrijf Lengkeek een workshop Asbest ontwikkeld voor de financieel adviseur.

Deze problematiek wordt volgens DFO veroorzaakt doordat verzekeringsmaatschappijen - met het oog op het Asbestverbod - hun polisvoorwaarden hieromtrent hebben gewijzigd of gaan wijzigen. Daarbij kijken zij zeer kritisch naar asbestschademeldingen.

Meer clausules

DFO: “Zowel de agrarische sector (100 miljoen m2) als de particuliere sector (20 miljoen m2) telt nog vele vierkante meters asbesthoudende daken. Deze daken zullen moeten worden vervangen. Verzekeraars voeren een actief beleid om te voorkomen dat zij bij schade voor de kosten van vervanging van de daken gaan opdraaien. Daarom worden in polissen steeds meer clausules ingebouwd en wordt de beoordeling van schades steeds strenger.”

Inhoud

Tijdens de workshop komt naast het asbestverbod zelf ook de impact daarvan op verzekeringen aan bod. Niet alleen de belangrijkste wijzigingen in polisvoorwaarden in de zakelijke markt, maar ook hoe asbest in de particuliere verzekeringspolissen wordt behandeld. Verder is er aandacht voor de belangrijkste discussiepunten bij concrete schades en bij nieuw te verzekeren risico’s.

De workshops voor adviseurs worden gehouden op 28 augustus in Eindhoven, 2 oktober in Hoevelaken en 1 november in Zwolle. De workshop werd eerder al exclusief gegeven voor de leden van de Expertisegroep Schadebehandeling en zal ook via assurantieclubs worden aangeboden.

Het bericht Gevolgen asbestverbod voor verzekeringsdekking verscheen eerst op InFinance.


Lees ook
MUNT Hypotheken rekent op extra miljarden vanuit pensioenfondsen

MUNT Hypotheken rekent op extra miljarden vanuit pensioenfondsen

Hypotheekaanbieders die namens pensioenfondsen hypotheken verstrekken hebben op dit moment ongeveer 46 miljard euro beschikbaar en dat bedrag zal in 2018 alleen maar verder groeien. MUNT Hypotheken rekent er zelf op dit jaar zo’n 3,5 miljard euro extra te kunnen gaan beleggen en heeft de ambitie uitgesproken in 2020 in totaal 20 miljard euro te hebben verstrekt.

'Online bieden leidt tot marktevenwicht, niet tot speculatie'
Opinie

'Online bieden leidt tot marktevenwicht, niet tot speculatie'

De huizenmarkt is in grote delen van Nederland oververhit. Het Financieel Stabiliteitscomité van de overheid wil onderzoeken of bepaalde verkoopmethoden speculatie in de hand werken. Een nieuwe verkoopmethode die in opkomst is, is online bieden. De vraag is of dit tot speculatie leidt.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.