Gemiddelde woning kost in 2019 drie ton

15 augustus 2018 Leestijd ± 1minuut

De economen van de Rabobank hebben opnieuw hun verwachting voor de woningmarkt bijgesteld. Zij gaan nu uit van 225.000 woningverkopen voor dit jaar. Dat is een stevige daling ten opzichte van de bijna 242.000 transacties in 2017. Voor 2019 verwachten de economen circa 220.000 transacties.

In het tweede kwartaal van 2018 werden opnieuw minder huizen verkocht, enkel in de provincie Groningen werd een klein plusje genoteerd. De nieuwe marktvoorspelling is dan ook het gevolg van een combinatie van de marktnormalisering in de minder stedelijke gebieden enerzijds en verslechterende betaalbaarheid en bereikbaarheid in stedelijke gebieden anderzijds.

Drie ton

In heel Nederland lagen de prijzen in het tweede kwartaal 8,8% hoger dan een jaar eerder. Dat is een iets kleinere stijging dan in het eerste kwartaal. In het vandaag gepubliceerde Kwartaalbericht Woningmarkt gaan de economen nu uit van een prijsstijging van 8,7% voor 2018 in plaats van 8,0%. Voor 2019 gaan ze uit van een prijsstijging van 7,0%, waarmee medio volgend jaar een gemiddeld huis in Nederland meer dan 300.000 euro zal kosten.

Het bericht Gemiddelde woning kost in 2019 drie ton verscheen eerst op InFinance.


Lees ook
‘Liever tien nieuwe hypotheken dan tien aanpassingen’
Opinie

‘Liever tien nieuwe hypotheken dan tien aanpassingen’

Omzetting van een aflossingsvrije hypotheek in een annuïteitenhypotheek, afkoop van een beleggingspolis, of een kleine verhoging. De consument ziet het als kleine aanpassingen, maar voor de adviseur kan het veel werk zijn, zeker als de hypotheekaanbieder zijn processen niet goed heeft georganiseerd.

De woningmarkt in... de Achterhoek

De woningmarkt in... de Achterhoek

Dé Nederlandse woningmarkt bestaat niet. Er zijn grote verschillen tussen provincies, gemeenten en zelfs binnen gemeenten. Daarnaast is er natuurlijk de tegenstelling tussen de grote steden en het landelijk gebied. Kop-Munt brengt deze verschillen in kaart. In twaalf weken reizen we kriskras het hele land door. Deze week: de Achterhoek.

‘NHG verruimt de weg naar een hypotheek voor de DGA’
Opinie

‘NHG verruimt de weg naar een hypotheek voor de DGA’

De mogelijkheden voor ondernemers met een BV om een hypotheek met NHG te sluiten worden verruimd. Na een jaar als ondernemer kan een directeur-grootaandeelhouder met een inkomensverklaring toegang krijgen tot NHG.

Gaat de hypotheekrente stijgen? Zeg het maar…
Column

Gaat de hypotheekrente stijgen? Zeg het maar…

Groot nieuws afgelopen week: de Europese Centrale Bank (ECB) draait over niet al te lange tijd de geldkraan dicht. Ook aan de lage rente komt spoedig een einde. Tot medio 2019 wil de centrale bank deze laag houden, maar daarna zullen de tarieven geleidelijk worden verhoogd. Dit zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, want de stortvloed aan goedkoop geld kon niet eeuwig duren. Grote vraag: wat heeft dit tot gevolg voor de hypotheekrente? Zal deze stijgen en wat voor gevolgen heeft dit?

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.