Financieel Paspoort vraagt steun Klijnsma

31 augustus 2016 Leestijd ± 1minuut

De Stichting Financieel Paspoort heeft ondersteuning gevraagd aan staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). De stichting overhandigde haar dinsdag de routekaart ‘De Burger Centraal’.

Het doel van het Financieel Paspoort is een gratis app waarmee consumenten een totaaloverzicht krijgen van hun gehele financiële situatie. Op die manier moet het financieel bewustzijn van Nederlanders groter worden.

Het idee is ontstaan in het PensioenLab 2014/2015: een denktank van jongeren tot 35 jaar. Met de constatering dat het pensioenbewustzijn onder Nederlanders erg laag is, ontstond ook het idee voor het Paspoort.

Maakbaarheidsonderzoeken

In mei vond de werkconferentie ‘De Burger Centraal’ plaats. Er werd een routekaart opgesteld door onder meer marktpartijen als Sivi, HDN, Aegon, Figlo en Stichting Lef, in samenwerking met de ministeries van Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De stichting heeft met Klijnsma overlegd over hoe haar ministerie het Financieel Paspoort kan ondersteunen, bijvoorbeeld bij het uitrollen van verschillende maakbaarheidsonderzoeken. Er is een nieuw contactmoment gepland voor eind september.

 

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.