Erkend Adviseurs gaan voor duurzaam wonen

09 maart 2018 Leestijd ± 1minuut

SEH heeft het initiatief genomen om van ‘duurzaam wonen’ een echt adviesthema te maken. Het thema wordt opgenomen in de permanente educatie en vakinformatie voor de 8.500 bij SEH aangesloten Erkend Financieel Adviseurs. Het SEH congres vormt het startschot voor dit initiatief.

SEH wil onder financieel adviseurs de kennis op het gebied van verduurzaming van de eigen woning structureel vergroten. Meer dan nu het geval is moeten zij hun klanten kunnen wijzen op de voordelen van verduurzaming en de financiële mogelijkheden, zegt SEH in een toelichting. Daarmee sluit SEH aan bij een eerdere uitspraak van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken, dat hypotheekadviseurs de aangewezen personen zijn om huidige en toekomstige woningeigenaren te motiveren tot verduurzaming van hun woning.

SEH congres

Onder de titel ‘Kom in beweging’ zet SEH het thema ‘duurzaam wonen’ op 18 april tijdens haar jaarlijkse congres op de agenda van de Erkend adviseurs. Het bespreekbaar maken van duurzaamheid in het adviesgesprek en de gevolgen voor de financiën van de klant komt in diverse masterclasses en partnercolleges aan de orde. Congresdeelname levert Erkend adviseurs 3 punten SEH PE 2018 op.

Het bericht Erkend Adviseurs gaan voor duurzaam wonen verscheen eerst op InFinance.


Lees ook
‘Aflossingsvrije hypotheek is geen giftig product’
Opinie

‘Aflossingsvrije hypotheek is geen giftig product’

De aandacht voor de risico’s van de aflossingsvrije hypotheek is de laatste tijd sterk toegenomen. Huiseigenaren die niet of weinig aflossen, zouden moeten nadenken hoe ze zorgen dat ze aan het eind van de looptijd hun huis kunnen houden. Hoogleraar vastgoedeconomie Dirk Brounen denkt inderdaad dat het belangrijk is dat mensen vooruit kijken. Tegelijkertijd vindt hij ook dat de risico’s van aflossingsvrij niet moeten worden overdreven.

Helft hypotheekadviseurs neemt geen extra mensen aan bij drukte
Cijfers & onderzoeken

Helft hypotheekadviseurs neemt geen extra mensen aan bij drukte

Nederlandse hypotheekadviseurs voorspellen meer drukte op de hypotheekmarkt, maar willen daarvoor geen extra personeel in dienst nemen. Dat blijkt uit onderzoek van MUNT Hypotheken. De overgrote meerderheid (94 procent) verwacht met de huidige capaciteit tot het dubbele aan extra klanten aan te kunnen.

MUNT Hypotheken helpt consument zijn woning verduurzamen
Trends

MUNT Hypotheken helpt consument zijn woning verduurzamen

Veel consumenten willen hun huis graag verduurzamen, maar weten nog niet hoe ze dat moeten aanpakken. Om dat probleem op te lossen, faciliteert MUNT Hypotheken vanaf nu energiebesparende maatregelen voor nieuwe, maar ook bestaande klanten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat woningeigenaren pas na anderhalf jaar hun woning willen verduurzamen

‘Verruiming NHG-eisen voor senioren is achterstallig onderhoud’
Opinie

‘Verruiming NHG-eisen voor senioren is achterstallig onderhoud’

Het Waarborgfonds Eigen Woningen maakt het makkelijker voor senioren om een andere woning te kopen. Om in aanmerking te komen voor NHG mag de hypotheekaanbieder vanaf half juni toetsen met de werkelijke woonlasten.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.