Een spaarrenteverhoging; hij bestaat nog

13 februari 2017 Leestijd ± 1minuut

In een markt waar de afgelopen jaren alleen maar sprake was van renteverlagingen op direct opvraagbare spaarrekeningen, is de renteverhoging van ASR Bank extra opmerkelijk.

Met ingang van vandaag wordt de rente van de internet spaarrekening van ASR Bank verhoogt naar 0,60%. Daarmee biedt moederbedrijf ASR nu de hoogste rente van alle aanbieders, zo valt te lezen in het FD. “ASR Bank wil competitiever zijn in deze markt en met deze renteverhoging nieuwe klanten werven”, aldus Petra Jansen op de Haar, directievoorzitter ASR Bank, in de krant.

Het gaat dus om een wervingsactie, die niet gebaseerd is op de onveranderd lage Euribor-rente (welke normaal gesproken wordt gevolgd door de spaarrente). Het is dus nog maar de vraag of andere banken het voorbeeld van ASR zullen volgen.

De internet spaarrekening is zowel direct af te sluiten als via de onafhankelijke adviseur.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.