Dievengilde ontdekt hybride auto

18 juli 2018 Leestijd ± 1minuut

In de eerste zes maanden van 2018 werden er 3.643 auto’s gestolen. Dat is 14% minder dan de 4.254 in dezelfde periode van 2017. Het aantal personenauto's dat werd teruggevonden neemt toe van 34,9 naar 37,3%. Hybride voertuigen zijn bij het dievengilde in populariteit gestegen.

De Volkswagenmodellen Polo en Golf en de BMW 3er-Reihe hebben het grootste diefstalrisico. Opvallende nieuwkomers zijn de Toyota RAV-4 en de Fiat 500.

Hybride populair

De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit signaleert alleen een stijging van het aantal diefstallen bij brom- en snorfietsen (+1,8%). Bij alle andere categorieën voertuigen is een daling te zien. Opvallend binnen de rubriek personenauto’s is wel dat er 160 hybride voertuigen zijn gestolen, een stijging van 77% ten opzichte van 2017. Vooral de Toyota-modellen RAV-4, C-HR en Auris zijn favoriet.

Het bericht Dievengilde ontdekt hybride auto verscheen eerst op InFinance.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.