De Geautomatiseerde Pensioen Aangifte

24 juli 2017 Leestijd ± 1minuut

Erik Hoogeveen en Edwin Huygens, beiden werkzaam bij CGI, schrijven in de nieuwste editie van InFinance hoe dankzij de Geautomatiseerde Pensioen Aangifte (GPA) pensioenmutaties automatisch worden verwerkt, waardoor veel minder fouten optreden en kosten bespaard kunnen worden.

Een van de grote zorgen van pensioenverzekeraars, pensioenfondsen en pensioenuitvoerders is volgens hen de datakwaliteit van aangeleverde pensioenmutaties, zoals bijvoorbeeld salarisaanpassingen en indiensttreding. Veel extra tijd gaat verloren omdat de gegevens die worden aangeleverd fouten bevatten, onvolledig zijn of pas laat en na herhaalde herinneringen worden aangeleverd.

Extra reserves aanhouden

Het verkeerd aanleveren van wijzigingen heeft grote (financiële) gevolgen. Volgens artikel 5 van de Pensioenwet moet een verzekeraar uitkeren, ook als een werknemer bij een werkgever werkte, maar niet in de administratie van de verzekeraar voorkomt. Hierdoor moeten verzekeraars extra reserves aanhouden.

Het gehele artikel is hier (gratis) te lezen

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.