Contactloos betalen steeds meer in trek

13 oktober 2016 Leestijd ± 1minuut

Contactloos betalen is dit jaar in Nederland met gemiddeld 10% per maand toegenomen. Er zijn inmiddels meer dan een half miljard contactloze betalingen gedaan.

Dat blijkt uit metingen van Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank (DNB). In september werden 65 miljoen contactloze betalingen gedaan aan de kassa, met betaalpas of mobiele telefoon.

Supermarkten

De meeste contactloze betalingen (45% van het totaal) vinden plaats bij supermarkten. Bijna een vijfde gebeurt bij catering, waaronder bedrijfskantines en verkoopautomaten. Ook bij parkeergarages en parkeerterreinen zit contactloos betalen in de lift.

Uit de metingen blijkt verder dat meer vrouwen en senioren overgaan op contactloos betalen. Het gebeurt ook steeds meer met bedragen boven 25 euro, mét pincode. In 2015 was 5% van alle contactloze betalingen voor bedragen boven 25 euro. In de eerste helft van dit jaar is dat aandeel met meer dan de helft toegenomen, tot 8 procent.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.