Consumentenbond wint zaak Hypotheek24

05 mei 2017 Leestijd ± 1minuut

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft de Consumentenbond in het gelijk gesteld in een klacht tegen Hypotheek24.nl. De Consumentenbond was het niet eens met de belofte die de geldverstrekker op de website deed, namelijk ‘onafhankelijk alle hypotheekverstrekkers vergelijken’.

De Consumentenbond liet in maart enkele mysteryshoppers een steekproef uitvoeren om het hypotheekadvies in kaart te brengen. Een van de conclusies: Hypotheek24.nl doet zaken met negen hypotheekaanbieders. En dus niet alle geldverstrekkers, zoals ze het zelf vermelden op de website. De Consumentenbond diende daarop een klacht in bij de Reclame Code Commissie.

De Commissie stelt de Consumenten in deze in het gelijk en vindt de reclame-uiting in strijd met artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code (NRC). Het beveelt hypotheek24.nl om niet meer op deze wijze reclame te maken.

Aangepaste slogan

Hypotheek24 heeft de slogan ‘We vergelijken onafhankelijk álle hypotheekverstrekkers en bieden dus altijd de laagste rente’ vervangen door ‘We vergelijken onafhankelijk àlle hypotheekverstrekkers en tonen dus altijd de laagste rente. Ook als je hem niet bij ons kan afsluiten!’

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.