Consumentenbond stapt uit Advieskeuze

11 september 2018 Leestijd ± 1minuut

De Consumentenbond verkoopt al haar aandelen Advieskeuze.nl terug aan de initiatiefnemers. Na een minderheidsbelang sinds 2013, nam de Consumentenbond in 2016 nog een meerderheidsbelang van 52% in het onafhankelijk platform waar consumenten financieel adviseurs met elkaar kunnen vergelijken.

De reden voor het nemen van een meerderheidsbelang destijds was volgens Bart Combée, directeur Consumentenbond, om te borgen dat het platform onafhankelijk zou zijn en blijven. “En ook dat het echt een meerwaarde zou bieden voor consumenten. Inmiddels heeft Advieskeuze zijn bestaansrecht bewezen en is onze bemoeienis overbodig. Advieskeuze.nl is sterk genoeg om op eigen benen te staan.”

16.000 advieskanoren

Maandelijks bezoeken bijna 55.000 consumenten Advieskeuze.nl. Daar vinden ze ruim 16.000 advieskantoren met gecontroleerde informatie over de geboden dienstverlening, over welke voorwaarden de adviseurs hanteren en of ze zijn aangesloten bij een klachteninstituut. Daarnaast staat bij elk advieskantoor een reviewcijfer dat is afgegeven door eerdere klanten.

Het bericht Consumentenbond stapt uit Advieskeuze verscheen eerst op InFinance.


Lees ook
'Het jongerencontract kent vooral winnaars'
Opinie

'Het jongerencontract kent vooral winnaars'

De torenhoge huizenprijzen maken het voor starters in de randstad onmogelijk om een huis te kopen. Particulier huren is vaak te duur en voor een sociale huurwoning komen starters ook al niet in aanmerking. De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot signaleerde deze problemen en ontwikkelde een nieuw huurconcept: het jongerencontract. Perry Hoetjes, manager strategie van Stadgenoot, vertelt er meer over.

‘Stabilisatie huizenprijzen grote steden, verdere stijging in de randgemeenten’
Opinie

‘Stabilisatie huizenprijzen grote steden, verdere stijging in de randgemeenten’

De huizenprijzen stijgen al sinds eind 2013 en met een plus van ruim 10 procent in het tweede kwartaal is hieraan nog geen einde gekomen. Toch kunnen de huizen niet eindeloos duurder worden. Frans Wittenberg, adjunct-directeur Wonen en Gebiedsontwikkeling van Bureau Stedelijke Planning, verwacht dan ook een stabilisatie van de prijzen.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.