Baeten positief over cijfers ASR

18 november 2016 Leestijd ± 2minuten

ASR heeft in eerste negen maanden van 2016 een operationeel resultaat 442 miljoen behaald, waarvan 150 miljoen in het derde kwartaal. De solvabiliteit van de verzekeraar bedraagt 188%, ruim boven de doelstelling van 160%.

Bestuursvoorzitter Jos Baeten: “Naast de publicatie van jaar- en halfjaarcijfers willen wij onze stakeholders graag ook tussentijds in het kort informeren over de vooruitgang die wij boeken. Daarom zal ASR voortaan over het eerste en derde kwartaal van elk jaar een zogeheten ‘trading update’ publiceren, waarin belangrijke financiële en operationele cijfers – niet op IFRS-basis – en strategische ontwikkelingen worden belicht.”

Sterke performance

“Ik ben blij dat de verschillende onderdelen van |ASR hun sterke performance hebben doorgezet in het derde kwartaal van dit jaar. De combined ratio in het segment Schade is beter dan de doelstelling en illustreert ons vakmanschap en ons streven naar winstgevende groei. In het segment Leven dragen de acquisities van Axent en De Eendragt positief bij aan zowel de ontwikkeling van de geschreven premies als het operationeel resultaat” aldus Baeten.

De integratie van Axent met 2,4 miljoen polissen is volgens Baeten zeer succesvol verlopen. “Dit onderstreept onze technische en organisatorische kwaliteiten om geacquireerde partijen succesvol te integreren in de bestaande organisatie. De waardering die wij krijgen van onze klanten blijft zich positief ontwikkelen. Dit komt tot uiting in een iets hogere Net Promoter Score. In het rapport dat de AFM recentelijk heeft uitgebracht naar aanleiding van het jaarlijkse onderzoek naar de mate waarin financiële instellingen het klantbelang centraal stellen, behaalde ASR een score van 4,2 op een 5-puntsschaal; waar het sectorgemiddelde 3,8 is.”

“Tot slot, onze bedrijfsactiviteiten over de eerste negen maanden leiden over het geheel genomen tot een mooi resultaat met een operationeel rendement op het eigen vermogen van 14,6%. Onze resultaten zijn in lijn met of beter dan de doelstellingen voor de middellange termijn” , aldus Baeten.

Hagelschade

Baeten: “Het segment Schade blijft sterk presteren, al daalde het operationeel resultaat over de periode tot en met 30 september 2016 naar 99 miljoen euro (9M 2015: 144 miljoen). Deze daling is grotendeels te wijten aan het effect van schadeclaims voor de hagel- en waterschade in de eerste helft van 2016. De afname in het segment Schade met 45 miljoen euro, wordt gecompenseerd door het segment Leven dat het operationeel resultaat zag stijgen tot 400 miljoen euro door het positieve effect van overnames, lagere afschrijvingen op swaptions en een hogere vrijval uit de reserve voor gerealiseerde resultaten op swaptions.”

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.