Agrarische sector gebukt onder stormschade

19 januari 2018 Leestijd ± 1minuut

De agrarische sector heeft zwaar te verduren gekregen tijdens de zware storm van gisteren. Interpolis kreeg vanuit deze sector tot nu toe ruim al 1.200 schademeldingen binnen. 75% van de meldingen komt uit de landbouw en veehouderij. De andere 25 vanuit de glastuinbouw.

Een eerste inschatting van Interpolis is een totale schadebedrag van 20 miljoen euro. De schades in de landbouw zijn divers. Het betreft vooral schade aan daken van stallen, loodsen en schuren. In de landbouw en veehouderij zijn de schades verspreid door het hele land. In de glastuinbouw is veel glasschade. Hier zijn inmiddels twee grote schades bekend met ruim 1.000 kapotte ruiten. In de glastuinbouw treft de stormschade vooral het Westland en het rivierengebied tot aan Venlo.

 

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.