AFM: voucher voor gratis adviesgesprek stimuleert extra aflossen

09 februari 2018 Leestijd ± 1minuut

Sms’jes en persoonlijke brieven helpen om huiseigenaren aan te zetten tot extra aflossen op hun aflossingsvrije hypotheek. Het effectiefst blijkt een tegoedbon meesturen die de kosten van een afspraak met de hypotheekadviseur vergoedt. Dat blijkt uit onderzoek naar consumentengedrag dat de Autoriteit Financiële Markten samen met ING en Florius uitvoerde.


Lees ook
Fiew.nl introduceert online hypotheekadvies

Fiew.nl introduceert online hypotheekadvies

De markt voor het online afsluiten van je hypotheek is sterk in beweging. Partijen als Hypotheek24 en eyeOpen boden al execution only aan, de mogelijkheid om zelf online je hypotheek af te sluiten. Independer biedt daarnaast inmiddels een online platform waar consumenten kunnen kiezen voor execution only of met telefonisch advies van een adviseur een hypotheek kunnen afsluiten. Later dit jaar wil Independer volledig geautomatiseerd hypotheekadvies gaan inzetten. Een nieuwe online partij is Fiew.nl. Per 1 juli kunnen consumenten hier terecht voor online hypotheekadvies. Een van de grondleggers is hypotheekadviseur Manon van der Poel.

Halal hypotheek moet vicieuze cirkel stoppen

Halal hypotheek moet vicieuze cirkel stoppen

Spraken we eerder met Sharif Soliman over de voorwaarden waar een islamvriendelijk financieel product aan zou moeten voldoen, deze keer is het de beurt aan een organisatie die inmiddels al enkele jaren bezig is een islamvriendelijke hypotheek op de markt te brengen. Mohamed el Bakali, oprichter van Albarakah Real Estate, praat ons bij over de mogelijkheden van dit hypotheektype. 

MUNT ziet marktaandeel flink stijgen

MUNT ziet marktaandeel flink stijgen

MUNT Hypotheken was in het vierde kwartaal van 2017 de grootste stijger op de hypotheekmarkt. Dat blijkt uit de Hypotheekupdate van IG&H. MUNT zag zijn marktaandeel in deze periode met 1,4 procent toenemen. Dat resulteert in een zevende plek op de Nederlandse hypotheekmarkt. De grootbanken hebben nog altijd het grootste deel van de hypotheekmarkt in handen. Rabobank, ING en ABN Amro hebben samen een marktaandeel van 63 procent. Dat is een flinke stijging ten opzichte van het marktaandeel van 55 procent dat de grootbanken in het derde kwartaal hadden. 

Looptijdrente betere maatstaf voor toekomstige maandlasten dan aanvangsrente
Trends

Looptijdrente betere maatstaf voor toekomstige maandlasten dan aanvangsrente

De Nationale Hypotheekbond lanceert de website www.looptijdrente.nl. Hier kunnen consumenten hypotheekberekeningen maken, rekening houdend met de looptijdrente in plaats van de aanvangsrente. Op deze manier houden ze rekening met het automatisch vervallen van renteopslagen gedurende de looptijd van de hypotheek. Door het gebruik van de looptijdrente kunnen consumenten duizenden euro’s besparen.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.