AFM beboet financiële dienstverlener

02 januari 2017 Leestijd ± 1minuut

De AFM heeft op 7 december 2016 een last onder dwangsom opgelegd aan de heer G.P. van der Leij uit Helmond wegens het niet volledig voldoen aan informatieverzoeken.

Van der Leij handelt onder de naam De Vestelier financiële diensten en is tevens bestuurder van Personal Service 4 U. Hij is dagelijks beleidsbepaler bij beide ondernemingen.

De AFM heeft ‘signalen ontvangen’ dat De Vestelier en Personal Service 4 U niet beschikken over een beheerste en integere bedrijfsvoering. “Deze feiten raken mogelijk ook de betrouwbaarheid van de heer Van der Leij die van beide ondernemingen beleidsbepaler is. Om deze tekortkomingen vast te kunnen stellen, heeft de AFM informatie opgevraagd”, aldus de toezichthouder.

Aangezien Van der Leij onvoldoende voldoet aan informatieverzoeken van de AFM, wordt een dwangsom van 5.000 euro opgelegd voor iedere dag dat hij niet de gevraagde informatie geeft. Deze boete kan oplopen tot een maximum van 50.000 euro.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.